Nyheter

Til korskamp mot politi og prester

Polske demonstranter forsvarte minnekors etter flystyrttragedien.

«Forsvar korset», ropte demonstrantene i Warszawa da politiet mandag forsøkte å hjelpe flere prester som skulle flytte et minnekors etter den tragiske flystyrten i Russland 10. april, som kostet store deler av Polens maktelite livet. Dette skriver avisen Olean Times Herald.

Skulle flyttes. Korset var plassert utenfor presidentpalasset i den polske hovedstaden. Hundrevis av demonstranter sto bak politisperringene like over gaten fra der rundt 20 korsforsvarere diskuterte med prester og politi for å hindre dem i å fjerne det. Det var aldri meningen å ødelegge minnekorset. Prestene ønsket kun å flytte det til St. Annes kirken som ligger like ved presidentpalasset.

Pilegrimsmål. Korset, som først og fremst skal minnes Polens avdøde president Lech Kaczynski, er blitt et pilegrimsmål for svært mange av hans tilhengere. De ser på stedet der korset står som et sted deer de kan få utløp for all sorgen kan få fritt utløp.

Til tross for at Kaczynskis politiske motstandere har ønsket å flytte det religiøse symbolet fra statlig til kirkelig grunn, har myndighetene likevel valgt å utsette flyttingen.

Les mer om mer disse temaene:

Jarle Sanden

Jarle er papirsjef i Vårt Lands publiseringsavdeling

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter