Nyheter

Frykten stiger for total gresk kollaps

– Vil ha uoverstigelige følger, sier europeiske ledere.

Det får uoverskuelige konsekvenser for finansmarkedene og andre land om Hellas innstiller sine lånebetalinger, sier sjefen for den tyske sentralbanken Axel Weber.

– Finansstøtte knyttet til strenge vilkår er den beste løsningen for alle parter, sier Weber som også er styremedlem i Den europeiske sentralbanken, i et intervju med avisa Bild torsdag.

Han sier at Hellas har muligheten for å komme seg på sporet igjen hvis myndighetene innfører reformene de har lovet på en besluttsom og troverdig måte.

Men å sparke Hellas ut av eurosamarbeidet ville utløse enorm og uoversiktlig økonomisk og finansiell uro. Det fins dessuten ikke noe juridisk grunnlag for å ta et slikt skritt, ifølge Weber.

De siste dagene har Hellas’ kredittverdighet sunket til søppelstatus. Rentene Hellas må betale for lån på det åpne markedet, er nå altfor høye til at landet kan skaffe pengene som trengs for å betale milliardavdrag som forfaller i mai.

Tyskland er under kraftig press fra resten av eurosonen for å overkjøre folkeopinionen og gå med på å gi Hellas kriselån slik at en bankerott kan unngås.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter