Nyheter

Forsiktig ja til dialog om menneskerettigheter

Men medvedev advarer mot innblanding i indre anliggender.

President Dmitrij Medvedev sier han er positiv til en dialog om menneskerettigheter, men advarer mot innblanding i Russlands indre anliggender.

LES OGSÅ: Glede over gjennombrudd i drakamp om delelinjen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tok opp den vanskelige situasjonen for menneskerettighetsaktivister i Russland da han møtte Medvedev i Oslo tirsdag. Den russiske presidenten var snar med å understreke at dette er spørsmål han helst vil styre med selv.

Er i dialog. – Menneskerettigheter er et viktig tema og en viktig prioritet for Russland. Men russiske myndigheter har ressurser og muligheter til finne ut av det, uten andres innblanding, sa Medvedev på pressekonferansen etter samtalene med den norske statsministeren.

LES OGSÅ: Vanskelige spørsmål når Medvedev og Stoltenberg møtes

Medvedev understreket imidlertid at Norge og Russland er i dialog om spørsmålet, noe han opplever som positivt. Det samme betonet Stoltenberg.

Nei til åpenhet. – Jeg vil berømme presidenten for hans klare uttalelser om rettssikkerhet og det sivile samfunnet. Jeg har gitt uttrykk for bekymring for sikkerheten og ytringsfriheten for menneskerettighetsforsvarere og journalister i Russland. Det var også et tema under våre samtaler, sier Stoltenberg.

På spørsmål fra NRK om han så for seg en ny tid med glasnost (åpenhet) i Russland, svarte Medvedev kategorisk nei.

– Jeg er imot glasnost. Det er et dårlig begrep fra sovjettiden. Vi må ha reell ytringsfrihet, sa den russiske presidenten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter