Nyheter

– Den katolske kirken i Sverige skjulte overgrep

Biskop tar ansvaret.

I 20 år kjente den katolske kirken i Sverige til seksuelle overgrep som en prest begikk mot to mindreårige søstre på 50- og 60-tallet.

Først etter at presten ble anmeldt for tredje gang, innrømmet kirken at den kjente til saken, skriver avisa Dagens Nyheter.

Allerede i 1990 kontaktet den ene av søstrene den daværende katolske biskopen og fortalte om overgrepene. I tillegg fortalte hun at presten hadde innledet et seksuelt forhold til hennes mor.

– Biskopen var uinteressert og avvisende, sier kvinnen, som nå er i 60-årene, til DN.

Den anklagede presten er flere ganger blitt omplassert, men først nå har kirken gått med på å utrede saken og sende den videre til Vatikanet.

Biskop Anders Arborelius skriver i en redegjørelse at han tar på seg ansvaret for at sexovergrepet ikke ble utredet skikkelig.

– Som biskop tar jeg på meg det hele ansvaret for dette og er beredt til å ta konsekvensene av det, når man skal gjøre en grundig undersøkelse av hele denne tragiske historien, sier biskopen.

Biskopen sier at hans problem var at han hadde sjelesorgkontakt med moren til offeret og derfor ikke har kunne uttale seg.

– Jeg ber enda en gang om unnskyldning for min forsømmelse, skriver biskopen i en redegjørelse.

Presten er i live, men bor ikke lengre i Sverige. Nå dras det i gang en kirkejuridisk prosess i saken.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter