Nyheter

– Kaczynski begraves lørdag

Polakker tar sorgen til kirken.

Polens president Lech Kaczynski begraves trolig lørdag, en uke etter at han, hans kone og 94 andre mistet livet i flystyrten i Russland, melder polske medier.
Den polske storavisen Gazeta Wyborcza skriver på sine nettsider mandag at prominente gjester fra mange land er ventet å komme til Warszawa for å delta i begravelsen.
Tysklands statsminister Angela Merkel har allerede kunngjort sin tilstedeværelse.


Medvedev kommer. – Russlands president Dmitrij Medvedev ønsker å komme i begravelsen, sa den polske utenriksministeren Radoslaw Sikorski til polsk radio mandag. På spørsmål om USAs president Barack Obama er ventet å komme, svarer Sikorski at han «ikke utelukker det».
Staben ved presidentens kontor og statsminister Donald Tusks medarbeidere møttes mandag for å diskutere og planlegge begravelsen. Ifølge presidentens rådgiver, Jacek Sasin, vil de fleste av de omkomne bisettes i en felles seremoni.
Det er imidlertid bestemt at Kaczynski ikke vil bli begravet før alle ofrene etter ulykken er identifisert og fraktet tilbake til Polen.


Vanskelig identifisering.
Sasin vil ikke bekrefte at begravelsen vil finne sted lørdag, ettersom det avhenger av hvor raskt de russiske rettsmedisinerne klarer å identifisere de omkomne. Kacsynski er så langt den eneste som har blitt identifisert.
Arbeidet med å identifisere de øvrige er vanskelig. Pårørende til ofrene er fløyet til Moskva for å hjelpe til med identifiseringsarbeidet, og har blant annet levert DNA-prøver.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter