Nyheter

5.000 på kvinnekonferanser

Kvinner mer frimodige uten menn til stede, mener kirkehistoriker.

I fjor hadde landets seks største kristne kvinnekonferanser minst 5.000 deltagere.

Størst av dem er Kvinner i Nettverk, som alene samlet rundt 3.300 kvinner til fire konferanser. Kvinnekonferansene har vokst frem de siste 20 årene og har oppnådd stor popularitet.

I helgen var rundt 500 kvinner samlet til regional kvinnekonferanse i Bergen.

LES MER:

Nytt kristent kvinneblad

Ikke feminisme. Det er ikke tradisjonell feminisme som preger konferansene.

- Vårt arbeid har ikke vokst frem fordi vi føler oss undertrykket. Vi har ikke behov for å kjempe for rettferdighet mellom mann og kvinne. Det handler om et møte mellom Gud og hverandre, sier daglig leder Elin Linde Fagerbakke i Kvinner i Nettverk.

- Det er ikke noe kvinnekamp, men et behov for felleskap, sier pressetalskvinne Linda Helén Haukland i JesusKvinner, som i fjor samlet rundt 1500 kvinner til konferanse i Folkets Hus i Oslo. I mai blir det ny konferanse.

Se bildene: Kvinnekonferanse i Bergen

- Tør mer. Førsteamanuensis i kirkehistorie, Ingunn Breistein ved Ansgar Teologiske Høyskole i Kristiansand, er overbevist om at kvinnekonferansene fyller et behov.

- Når kvinner er sammen uten at menn er tilstede, tør de kanskje mer. Kvinnekonferansene er en arena der kvinner fyller de funksjoner som menn ofte har i menighetene, med ledelse og forkynnelse. Når de ser at kvinner kan gjøre dette, kan det føre til at de får større frimodighet.

LES MER: Vil backe opp jentene

Mannskonferanse. Også mennene har fått sin egen konferanse. Den gjenoppstod etter flere års dvale i fjor og samlet 280 menn. Tidligere denne måneden var det ny «men...til Menn»-konferanse i Vennesla med 470 deltagere.

- Mange menn og gutter opplever kristendommen som feminin. Derfor holder de seg tilbake. Jeg ser en styrke i at menn kommer sammen, sier daglig leder Kaj Magnus Klein i «men...til Menn».

Les mer i mandagens papiravis.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter