Nyheter

Imam frykter verre karikaturstrid

Framstående imam mener Dagbladets Muhammed-tegning kan føre til ny og svært opphetet strid.

Den framstående Oslo-imamen Mehboob ur-Rehman mener Dagbladets trykking av en Muhammed-tegning kan føre til en ny og verre karikaturstrid i Norge.

Jeg frykter at det kan bli verre enn i 2006, sa en skuffet imam etter et resultatløst dialogmøte med Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle på Grønland i Oslo tirsdag.

Sjefimamen i Islamic Cultural Centre tror han kunne ha roet gemyttene dersom Helle hadde beklaget at avisen i forrige uke trykket en karikatur av profeten Muhammed som illustrasjon til en nyhetssak.

Imamen ville Dagbladet skulle beklage, men det kan vi ikke gjøre. Vi må ha rett til å illustrere våre nyhetssaker med de mest relevante bilder og tegninger, sier Helle.

Det ligger ikke i Dagbladets natur eller vår historie å være grenseløst forsonlige. Dagbladet har en tradisjon for å være liberal, framtidsoptimistisk og ureligiøs. Vi har tatt for oss den norske kirke og det norske presteskapet siden 1869. Det er nok sånn at andre religioner også må finne seg i det, fortsetter han.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter