Nyheter

Lesbisk par beklaget dåpsbråk

Presten: De krever ingen unnskyldning.

Enkelte har skrevet at det var bedre om jeg ikke fantes lenger på jorda, sier Nils Beite, presten som reserverte seg mot å døpe barnet til et lesbisk par i Borgund kirke.

Sterkt preget. Han sier til Vårt Land at han har opplevd «et kolossalt trøkk» etter at saken ble kjent mandag.

Noen har også gitt meg ansvar for at barn kan ende i helvete, noe jeg mener er litt forunderlig siden folk ellers ikke tåler at vi snakker om helvete, sier Beite.

Ålesund-presten sier han har vært sterkt preget av situasjonen, både tankemessig og følelsesmessig.

LES MER: Prest nektet å døpe barn av lesbiske

Hilsen fra paret. Han har også fått mye støtte, både fra kjente og ukjente over hele landet. Også fra det lesbiske paret og deres nærmeste, har han fått hilsener.

De har sagt at de ikke har hatt noe ønske om at jeg skulle bli utsatt for det kjøret som har vært, og at de ikke har noe behov for en unnskyldning fra min side. En av deres nærmeste har bedt om unnskyldning for sine uttalelser, og de har ønsket meg godt både for denne situasjonen og for jula. Jeg har sendt beskjed tilbake til dem at jeg ikke bærer noe nag til dem, forteller Beite.

Angrer ikke. Han sier at han ikke angrer på at han kontaktet prosten for å reservere seg mot å døpe barnet til det lesbiske paret.

Jeg føler ikke jeg kunne gjort noe annerledes. Til dåpen hører det til et løfte om at man skal oppdra dåpsbarnet i den kristne tro og alt Jesus har befalt. Jeg oppfatter homofilt samliv som brudd på skaperordningen og kristen etikk, og det gjør dette vanskelig.

LES MER: Midttømme: Dåpsbytte er en ikke-sak

Flytter grenser. Beite, som ble pensjonert i sommer og som nå vikarierer som prest, håper det kan komme noe godt ut av situasjonen han har vært oppe i.

Jeg har i min tid som prest sett at kirken har flyttet grenser på mange områder. Jeg lurer på når vi som kirke skal sette foten ned og si at «nå kan vi ikke bli med lenger». Vi må bruke tid på å tenke gjennom disse tingene, slik at vi får en gjennomtenkt praksis som gjør det enklere å vite hvordan man skal handle i situasjoner som dette, sier Beite.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter