Nyheter

Prinsessen resirkulerte elektronisk avfall

Prinsesse Ingrid Alexandra ble Slottets egen miljøagent da hun kastet mobiltelefoner og annen småelektronikk til innsamling fredag.

Sammen med mamma, kronprinsesse Mette-Marit, møtte prinsessen barn som hadde tatt turen til Slottsplassen i miljøparade for å markere Verdens miljødag.

Sekk med avfall. Prinsessen (5) hadde med seg en egen sekk som var fylt med mobiltelefoner, ladere og småelektronikk som var samlet inn på Slottet. Sekken tømte hun i en egen beholder, som skal sendes til Elretur.

Så fint det gikk. Dere er flinke som sørger for at slike ting leveres til gjenvinning, sa kronprinsesse Mette-Marit til de frammøtte barna.

Topptungt oppmøte. Flere statsråder hadde også tatt oppfordringen fra miljøorganisasjonen Miljøagentene om å møte på Slottsplassen for å levere inn elektrisk avfall.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) og barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) hadde med seg hver sin mobiltelefon som behørig ble levert inn til gjenvinning. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) møtte også opp for å markere miljødagen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter