Nyheter

Lied fortsatt velkommen i Chicago

Minnekirken bryr seg ikke om at Torbjørn Lied er uønsket av norske biskoper.

Gud har tilgitt Torbjørn Lied, så hvorfor skal ikke vi også tilgi, sier Kari Diesen Dahl, som er president i den norske Minnekirken i Chicago.

Ifølge Fædrelandsvennen inviterte menigheten den tidligere soknepresten i Oddernes i april fordi de var interessert i å ansette ham som prest.

LES OGSÅ: Handler om kirkens tillit

Informerte. Kari Diesen Dahl forteller at Torbjørn Lied var helt åpen om sin fortid. Under et møte med menigheten palmesøndag, fortalte ham om hvordan han som sjelesørger hadde utnyttet sin stilling.

Etter at han hadde reist, hadde vi saken oppe på et menighetsmøte. Det var overveldende flertall i hans favør, sier Diesen Dahl, som opplyser at det var 44 medlemmer tilstede på møtet. 42 av disse gikk inn for å ansette Lied.

LES OGSÅ: Lied blir prest igjen

Tilgivelse. Ifølge presidenten i den norske menigheten i Chicago, har de drøftet ansettelsen nøye, blant annet med den lutherske biskopen i byen.

Vi tror at den som er blitt tilgitt mye også vil gjøre mye for Guds rike, sier Diesen Dahl, som forteller til lokalavisen i Kristiansand at menighetens eneste betingelse for å ansette Lied, var at han fikk tilbake presterettighetene. Og siden Kirkedepartementet har gjort dette, er denne hindringen ryddet av veien.

Frivillig. Foreløpig har ikke Torbjørn Lied fått arbeidstillatelse i USA. Derfor reiser han i første omgang over som frivillig medhjelper i kirken. Hvis og når han får arbeidstillatelsen, vil han gå inn som menighetens faste prest.

LES OGSÅ:

For lav straff

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter