Nyheter

Forbyr store misjonslotteri

Lotteritilsynet nekter Kristiansand Frikirke å drive misjonslotteri. DISKUTÉR PÅ VERDIDEBATT: Nei til misjonslotteri?

VÅRT LAND MENER: Misjonslotto

«Misjonering er ikke å anse som humanitært arbeid», skriver Lotteritilsynet i sitt avslag, og henviser til praksis helt tilbake til 2001.

Og siden Kristiansand Frikirke ikke kan godtgjøre at lotteriinntektene går til humanitært arbeid, får de altså ikke lov å ha et misjonslotteri med større inntekt enn 150.000 kroner.

LES OGSÅ: «Misjon» er lotteriverdig

Liten innsikt. Daglig leder Jostein Senumstad i Kristiansand Frikirke er svært skuffet over avslaget.

Var dette intensjonen med den nye forskriften som trådte i kraft 1. jan 2008? Neppe vi tror vi har et tilsyn som har lite innsikt i tradisjonelle lotterier i kristne sammenhenger, og som egentlig ikke ønsker å få noe mer informasjon, hevder Senumstad.

LES OGSÅ: Frikirke nektes lotteri til misjon

Barn og unge. I 2008 ble Kristiansand Frikirke godkjent som lotteriverdig organisasjon, under forutsetningen av at inntektene går til barn og ungdom. Menigheten søkte i år om fritak fra dette særvilkåret, og la til grunn av inntektene av misjonslotteriet blir overført til Frikirkens Ytremisjon, som driver ulike typer arbeid i mange land.

Kristiansand Frikirke fikk tidligere i år et foreløpig avslag, men menigheten leverte inn dokumentasjon som viste at inntektene blant annet gikk til humanitært og fredsbyggende arbeid i Palestina, Mali og Burundi.

Dette var ikke nok til å overbevise Lotteritilsynet. I svarbrevet heter det man ikke kan godta søknaden fra Frikirkens største menighet, siden «det ikke vil være i tråd med lotterilovens bestemmelser».

DISKUTÉR PÅ VERDIDEBATT: Nei til misjonslotteri?

Smålotteri. I brevet fra Lotteritilsynet blir det samtidig understreket at det er menigheten kan drive med «smålotteri», med omsetning inntil 150.000 kroner og basar/lynlotteri med inntekt inntil 40.000 kroner uten at Lotteritilsynet blander seg opp i hva pengene brukes til.

Vedtaket om lotterinekt kan påklages til Lotterinemnda.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter