Nyheter

Gravskjender dømt

En 27 år gammel selverklært satanist er i Oslo tingrett dømt til ett år og ni måneders fengsel for hærverk og gravskjending ved Nordstrand kirke.

Hærverket og gravskjendingen fant sted natt til 3. mai i år. 35 gravstøtter ble veltet, vinduer ble knust, og på kirkedøren ble det tagget «Satan lever» og andre satanistiske utsagn. Det ble også tegnet hakekors og kors opp ned på veggene og vinduene til kirken.

Dette skjedde bare et par dager etter at menighetens kirkegårdskontor ble forsøkt påtent.

LES OGSÅ: Gravskjender sier han dyrker Satan

Skyldig. Mannen erkjente seg skyldig i å ha tent på kirkegårdskontoret og å ha utført hærverket på Nordstrand kirke og kirkegård, og retten mener det er bevist utover rimelig tvil at 27-åringen handlet forsettlig denne natten.

Kjenning. Mannen var også tiltalt for et væpnet ran i Oslo, for ulovlig å ha oppbevart narkotika og for å ha utført hærverk på en rekke biler ved bruk av kniv og gasspistol. Også disse hendelsene fant sted tidlig i mai i år.

Sakdeverk. I domsavsigelsen heter det at det er de grove skadeverkene og ildspåsettelsen ved Nordstrand kirke som er bærende for straffeutmålingen. Saken var til behandling i Oslo tingrett onsdag til fredag i forrige uke.

SE BILDENE: Hærverk ved Nordstrand kirke

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter