Nyheter

Setter pris på sexspalte i menighetsblad

God sex kan være mer enn misjonærstillingen, sier pastor Søren Nielsen. DISKUTÈR: Hvordan bør kirken ta opp sex?

I fjor høst ble Arendal Frikirkes menighetsblad landskjent på grunn av at man åpnet en egen sexspalte. Nå har de to første spaltene vært på trykk. Et nytt nummer av bladet er i trykken. Søren Nielsen har utelukkende fått positive tilbakemeldinger.

Det er ingen grunn til at spørsmål om seksualitet skal være tabubelagt. Dette handler om en av de vakreste gavene Gud har gitt oss mennesker. Det er naturlig at vi også kan snakke og skrive om det, sier Søren Nielsen til Vårt Land.

LES OGSÅ: Starter sexspalte i menighetsblad

Konservativ. At Arendal Frikirke nå har fått sexspalte i sitt menighetsblad, betyr ikke at menigheten står for en liberal linje i samlivsetiske spørsmål. Snarere tvert imot. Ideen til sexspalten kom etter at folk fra menigheten hadde vært på et seminar i regi av organisasjonen «Til helhet», som blant annet tilbyr hjelp til homofile som ønsker å forandre seksuell legning.

Vårt viktigste anliggende med denne spalten i menighetsbladet, er å stimulere til en sunn samtale om seksualitet på bibelsk grunnlag. Til nå har jeg skrevet mest om hva Bibelen sier om vår seksualitet og det seksuelle samlivet.

Sexspalter i aviser og ukeblader er opptatt av nytelse. Skriver du om seksuell nytelse i menighetsbladet?

Nytelse er en viktig del av seksualiteten. Men sex er mer enn nytelse. Det seksuelle samlivet handler også om reproduksjon, altså å lage barn. Og så handler det om fysisk nærhet og bekreftelse mellom to mennesker i et nært og forpliktende forhold.

LES OGSÅ:  For lite sex i forkynnelsen

Spørsmål. De tre artiklene i menighetsbladets samlivsspalte har til nå hovedsakelig vært basert på bibelstoff om seksualitet. Noen spørsmål har også kommet inn. Nå håper Søren Nielsen at det skal komme flere.

Jeg har ikke fått direkte spørsmål om stillinger under samleiet. Men da VG skrev om den nye menighetsbladspalten, var det en leser på VG Nett som stilte seg spørrende til hvilke sexstillinger et menighetsblad kan anbefale. Da svarte jeg at Bibelen ikke gir konkrete anvisninger på samleiestillinger. Så lenge Gud har utrustet oss med kreativitet, er det ikke noe bibelsk belegg for at samleiet kun skal skje i misjonærstillingen.

LES OGSÅ:  Kirken må snakke mer om sex

Fire artikler. Hvor lenge kommer dere til å ha en slik spalte i menighetsbladet?

Det kommer helt an på leserne og menigheten. Jeg tenkte i utgangspunktet på å bringe fire artikler om temaet. Men hvis leserne kommer med spørsmål og kommentarer, vil vi helt sikkert holde på lengre, sier pastor Søren Nielsen i Arendal Frikirke.

DISKUTÈR: Hvordan bør kirken ta opp sex?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter