Nyheter

Krav om ny dåp var aprilspøk

Halvor Nordhaugs krav om ny dåp etter Bon Aqua-episoden, var bare tull.

Mange satte nok morgenkaffen i vrangstrupen i går morges, da de leste at biskopen i Bjørgvin ville gjenta dåpshandlingen med barnet som ikke fikk vann, men Bon Aqua med sitronsmak, øst over sitt lille hode i Nysæter kirke på Stord.

LES OGSÅ: Krever dåp uten mineralvann

Sitronvannhistorien er sann, og går nå sin seiersgang i medier over hele Europa. Flere steder har imidlertid sitronvann blitt til Coca-Cola med sitronsmak. At Nordhaug refser presten som tydde til kullsyrevann da vannet viste seg å være avstengt, var imidlertid en aprilspøk.

LES OGSÅ: Ble du lurt?

Bordvers. DagenMagazinet falt for fristelsen til å følge opp Kulturrådets nulling av pressestøtten til Norge IDAG. Ifølge avisens tullesak har Kulturrådet konkludert med at «tre av de mest brukte kristne bordversene ikke holder tilstrekkelig kunstnerisk kvalitet til å kunne benyttes i norsk skole.»

«O, du som metter liten fugl» får stryk for innholdet. Fuglene finner jo maten sin selv, de, «sier» Ottar Grepstad i Kulturrådet.

«Gledens Herre, vær vår gjest» er for forkynnende, mens «Thank you Lord for giving us food» er på engelsk. Hadde den vært på nynorsk, så kunne den muligens ha passert, «forklarer» Grepstad.

«Kua mi, jeg takker deg» er imidlertid et «særlig godt pedagogisk vers».

I denne sangen får barna verdifull informasjon om hvor maten kommer fra. Melken kommer fra kua, ikke sant. Og så gir jo «Kua mi, jeg takker deg» en ansporing til en sunt kosthold bestående av melk og brød.

LES OGSÅ: Bon Aqua-dåpen går verden rundt

Halv lønn. Kristeligt Dagblad skrev at de danske biskopene har bevilget seg selv en bonus på 1,5 millioner kroner hver, penger som egentlig skulle gått til prestelønn. København-biskop Erik Norman Svendsen siteres slik:

Vi har klart den økonomiske krisen bedre enn bankdirektørene, som jo har fått bonuser. Og vi er også en slags prester, og faktisk blant de flittigste.

Nettstedet utsyn.no meldte at Medarbeiderforeningen i Misjonssambandet har gått med på at de ansatte bare får halv lønn de siste fire månedene i år.

Vi tror det er mindre dramatisk enn å miste jobben. I flere kristne organisasjoner, blant annet Ungdom i Oppdrag, må de ansatte selv ordne med underhold. Vi oppfordrer de ansatte til å vurdere denne muligheten, forklarte leder i Medarbeiderforeningen, Trond Bjørsvik.

LES OGSÅ: Døypt i sitronvatn

«Suppe, såpe og samfunn». Frelsesarmeen meldte at de nå forandrer slagord fra «Suppe, såpe og frelse» til «Suppe, såpe og samfunn». Mye av den interne kritikken mot den gamle varianten, har gått på det manglende bokstavrimet.

Tidene forandrer seg, og da må Frelsesarmeen gjøre det også. Skal vi beholde vår posisjon, kan vi ikke være museumsvoktere, sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik.

Ifølge Normisjons hjemmeside innfører organisasjonen nå retningslinjer for klesbruk, i første omgang på hovedkontoret. Ønsket er at stilen ikke skal stå i veien for formidlingen av evangeliet.

Vi ønsker ikke at ansatte i Normisjon skal være de første til å hive seg på nye trender, sier personalleder Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Forkynnere skal heretter bruke klær med Normisjons logo. De ansatte får ikke lov til å gå med sandaler eller shorts på jobben. Begrunnelse: «Organisasjonen ønsker å bli sett på som seriøs.» Olabukser er ikke anbefalt, og piercinger og tatoveringer skal skjules.

U2 til Norge. Norges KFUK-KFUM meldte muligens inspirert av Vårt Lands fortelling om at U2 ble vraket til fordel for Vazelina Bilopphøggers foran TT i 1984 at Bono kommer til sommerens TT på Gjøvik.

Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag hadde omtrent den samme spøken: Organisasjonens nettsted meldte at U2 kommer til Drottningborg videregående skole i Grimstad neste sommer, for å holde intimkonsert for deltakere på LINK (Lagets Lederdager i sør), før ferden går videre til den allerede annonserte konserten på Valle Hovin.

Planene ble godkjent på et ekstraordinært landsstyremøte per telefon tirsdag kveld.

Dette synes både landsstyret og jeg er god PR for Laget, samtidig som U2 har en profil vi kan stå inne for, sier generalsekretær Kåre Rune Hauge.

For ordens skyld: Bare tull, alt sammen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter