Nyheter

Obama med bønnefellesskap

Fem prester danner Barack Obamas bønnenettverk.

Under valgkampen brøt presidentkandidat Barack Obama med sin menighet; Trinity United Church of Christ, på grunn av oppsiktsvekkende uttalelser fra menighetens pastor.

LES OGSÅ: Obama med nye bønnerutiner

Menighetsjakt. Etter at Obama-familien flyttet inn i Det Hvite Hus i Washingston har de vært på jakt etter en ny menighet, men ennå ikke valgt noen. Men president Obama har etablert et nettverk av frem prester som han ber sammen med. Han drøfter også politikk og religion med disse prestene.

New York Times skriver at Obama tok kontakt med T. D. Jakes etter at hans bestemor døde i november for at de kunne be sammen.

Sentrale. Ingen av Obamas prestevenner er tilknyttet «det religiøse høyremiljøet» i USA. De tilhører sentralteologisk miljøer, men de fleste av dem har et konservativt ståsted i spørsmål om for eksempel homofili og abort.

Det er prester som søker mot et kirkelig sentrum. De går alle inn for sosial rettferdighet, sier Eugene F. Rives, som er prest i Azusa Community-kirken i Boston. Han er selv ikke en del av Obamas prestenettverk.

Indre kompass. I følge metodistpresten Kirbyjon H. Caldwell, som er en del av Obama-nettverket, er det viktig for presidenten å kommunisere med Gud for å holde «sitt indre kompass på rett kjøl».

Han er nok ikke den typen som setter klistermerket med påskriften «Blås i hornet hvis du elsker Jesus» i bakvinduet på bilen. Han er den type kristne som lever på samme måte som han lærer, sier Kirbyjon H. Caldwell, i følge Kristeligt Dagblad.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter