Nyheter

Nytt samlivskurs for lesbiske

For første gang arrangerer et familiekontor i Oslo samlivskurs for lesbiske og homofile par.

Erfaringsmessig ser vi at homopar ikke melder seg på kurs der det også er heteropar, sier psykolog Arve Bjelland Grov ved Sentrum Familiekontor i Oslo til Blikk.no.

Det har kontoret tatt konsekvensen av. Siste helgen i mars arrangerer de sitt første kurs for lesbiske og homofile par. Dersom kurset blir vellykket, og mange nok melder seg på, vil kurstilbudet bli varig.

Nye verktøy. For mange er det lett å tenke at man må være nær et brudd før de melder seg på et parkurs. Slik er det ikke. Dette er et kurs for alle som ønsker å investere i forholdet sitt og forebygge problemer, sier Bjelland Grov til Blikk.no.

Sentrum familiekontor håper derfor at alle som ønsker å gi samlivet et løft vil melde seg på kurset.

Bjelland Grov forteller at en slik kurshelg vil gi verktøy en kan benytte seg av forholdet.

For mange par er det lett å kjøre seg fast i samme spor, og noen ganger trenger en nye briller for å få bukt med typiske mønstre, forteller psykologen.

«Veldig positivt.» Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Karen Pinholt, er glad for at familiekontoret kommer med et nytt tilbud.

Vi synes det er et veldig positivt. Det er mange tilbud til heterofile par, spesielt i forhold til at de får barn eller skilles, men det er ikke like opplagt for homofile par å troppe opp på disse tilbudene, sier hun til Vårt Land.

Pinholt mener det er flere fordeler med dette kurset.

Man slipper å bekymre deg for at de andre på kurset ikke aksepterer at du er homofil eller lesbisk. I tillegg har kanskje homofile og lesbiske par kanskje andre utfordringer enn heterofile par, sier lederen i LLH.

Håper mennene stiller. Sentrum familievernkontor er et statlig tilbud under Bufetat (Barne-, ungdoms- og familieetaten). Etaten har tidligere arrangert kurs for lesbiske og homofile par. Disse kursene har for det meste vært for barnefamilier, men det nye tilbudet ved Sentrum familievernkontor er for par både med og uten barn.

Det blir spennende å se hvor mange som melder seg på, og ikke minst om vi får meg noen menn. Jeg vet at det ble arrangert et lignende kurs i Ålesund og da var det bare lesbiske par som deltok, sier psykolog Arve Bjelland Grov som sammen med psykolog Yvonne Severinsen skal arrangere kurset.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter