Nyheter

Paven får kritikk etter homouttalelse

Pave Benedikt XVI møter motstand etter at han mandag uttalte seg om homofili.

Paven mener det er like viktig å bekjempe homofili som å redde regnskogen, i følge BBC. I ettertid er det reist tvil om hvorvidt den britiske allmennkringkasteren har tolket pavens tale korrekt. Dersom du behersker tysk kan du lese hele talen her. I manuskriptet finnes ingen direkte sitater om bekjempelse av homofili.

Uansett har talen, på grunn av BBC sin gjengivelse, skapt stor debatt. Talen ble holdt under en førjulsaudiens med kardinaler og høytstående stab i Vatikanet mandag.

Kirken snakker om menneskets natur som «mann» og «kvinne», og ber om at denne orden respekteres. Dette er ikke utdatert metafysikk, det kommer fra troen på Skaperen og fra skapelsens språk. Hvis vi skulle forakte dette, ville det bety selvødeleggelse for mennesker, sa paven.

Han mener moderne kjønnsteori fjerner menneskeheten fra Skaperen.

Helt utrolig. Norske homofile er ikke imponerte over Pavens uttalelse, skriver Dagbladet.no. Lillian Jensen, redaktør i magasinet Blikk, er sjokkert.

Hadde paven brukt like mye tid på å redde regnskogen som å slenge dritt om homofile hadde regnskogen for lengst vært reddet, sier hun. Jensen mener det er helt utrolig at paven bruker juletiden til å komme med uttalelser om homofile.

Bryr seg ikke. Forfatter Anne Holt tar ikke pavens uttalelser spesielt alvorlig.
Hva paven sier bryr meg midt i ryggen, sier hun til Dagbladet.no .
CNN melder om protester utenfor Vatikanet. Homofile hadde møtt opp på Petersplassen for å vise sin avsky mot pavens uttalelser.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter