Nyheter

Menighet innmeldt Flåten utmeldt

Skjærgårdskirka har skiftet navn til Fevik Misjonskirke. Samtidig har Enevald Flåten og en tidligere pastor meldt seg ut av menigheten.

Det er en utrolig god følelse at vi nå er kommet inn i Misjonsforbundet, sier Tore Abrahamsen, som er daglig leder i Fevik Misjonskirke. Fram til for få dager siden bar menigheten navnet Skjærgårdskirka.

Lettelse. Tore Abrahamsen gir uttrykk for stor lettelse over at menigheten nå skifter navn.

Det var mange som hadde vanskelige følelser i forhold til det gamle menighetsnavnet. Nå får vi et nytt navn, noe som betyr at vi kan identifisere oss med en større enhet i kirkelandskapet.

Har det gamle navnet vært en belastning?

Noen har sår som følge av hendelser i Skjærgårdskirken. For dem betyr navnskiftet at det blir lettere å komme tilbake. Vi kan vel si at den flokken som nå går videre, er sterkere og mer sammensveiset enn noen gang tidligere, sier Tore Abrahamsen.

Ut og inn. Da Enevald Flåten ble tvunget til å slutte som pastor i Levende Ord i Bergen, flyttet han med familien til Fevik. Der gikk han inn som medlem av Skjærgårdskirka, som var grunnlagt av hans nære medarbeider Glenn Rasmussen. Men Skjærgårdskirka valgte å orientere seg mot Misjonsforbundet, et kirkesamfunn Flåten tidligere meldte seg ut av. I første omgang stemte han ikke mot en tilnærming til Misjonsforbundet, men nå har han altså meldt seg ut. Det samme har Glenn Rasmussen.

Positiv men utmeldt. Overfor Vårt Land sier Enevald Flåten at han er positiv til at hans tidligere menighet nå søker seg inn i fellesskapet av Misjonsforbunds-menigheter.

Det er positivt å komme inn i et større fellesskap. Ikke minst vil barne- og ungdomsarbeidet ha glede av dette.

Men er du medlem av Fevik Misjonskirke?

Det har jeg svart nok på nå, sier Flåten, før han kaster på telefonrøret.

Fra ulikt holdt har Vårt Land fått bekreftet at Enevald Flåten og hans familie har meldt seg ut av Fevik Misjonskirke. Også Glenn Rasmussen har meldt seg ut.

Jeg har ingen kommentarer til disse utmeldelsene. Vi kan bare konstatere at vi som i dag utgjør menigheten, står samlet bak beslutningen om å søke om å bli en Misjonsforbunds-menighet, sier Tore Abrahamsen.

Demokratisk. Fevik Misjonskirka får nå vedtekter som er tilpasset den demokratiske strukturen i Misjonsforbundet. De gamle menighetsvedtektene blir lagt vekk.

Misjonsforbundets hovedstyre skal godkjenne avtalen med Fevik Misjonsmenighet på sitt møte i november. Først på generalforsamlingen i Misjonsforbundet i 2010 kan Fevik Misjonsmenighet bli opptatt som fullverdig medlem av kirkesamfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter