Scener fra et kjøleskap

Det blir gode vaffelhjerter av rømme som har skilt seg.

Et velfylt kjøleskap inneholder mange rester. Hva skal man gjøre med dem?
Publisert Sist oppdatert

Hver dag kaster hver husstand minst en halv kilo mat. Det er 50 prosent mer enn for ti år siden. Mens besteforeldrene våre spiste harsk og muggen mat, kaster vi eggene dagen etter best før-datoen. Men av og til kan vi ta datostemplingen på egg og andre matvarer med en klype salt, og vel så det.

Kaster blindt. Unge i dag følger datostemplingen altfor blindt, mener Åse Kringlebotn, ernæringsfysiolog og direktør ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Det er klart at beste- og oldeforeldregenerasjonen levde i en helt annen hverdag. Unge har for lite kunnskap om holdbarhet. De vet ikke at mat kan spises etter at best før-datoen har gått ut, tror Kringlebotn.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP