Matsløsing ribber verden for vann

Halvparten av all mat som dyrkes på verdensbasis, blir aldri spist. Det betyr at nesten like mye vann kunne vært spart, mener svenske eksperter.

Griser nyter ferskt vann på en gård i Ratchaburi 13 mil sør for Thailands hovedstad Bangkok. Store mengder vann kunne vært spart dersom verden ikke sløste så mye med maten som produseres, mener svenske forskere.
Publisert Sist oppdatert

Stockholm International Water Institute (SIWI) forteller at store mengder mat forsvinner på jordene, under transport eller på supermarkeder og restauranter. En del mat kastes også rundt om i vestlige husholdninger.

Vi bruker i bunn og grunn veldig mye vann på ingenting ettersom 50 prosent av all mat som dyrkes, enten forsvinner eller kastes, sier Jan Lindqvist, sjef for SIWIs forskningsprogram.

SIWI var vert for en konferanse som ble avholdt i Stockholm denne uka i forbindelse med Verdens vannuke.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP