Nyheter

KrF ber helseministeren sjekke truser

Kristelig Folkepartis helsepolitiske talskvinne Laila Dåvøy krever at helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) undersøker hvorfor menn får blemmer og byller i skrittet av svenske truser.

Flere menn i Norge har de siste dagene rapportert at de har fått blemmer og byller i skrittet etter å ha brukt Björn Borg-undertøy.

Et tilsvarende tilfelle i Sverige viser at undertøyet inneholder store mengder av en skadelig miljøgift. Dåvøy krever nå at norske myndigheter ser på saken.

Nå krever jeg at helseministeren kommer på banen og sørger for å undersøke om det virkelig finnes miljøgift i dette undertøyet. Vi kan ikke ha slike skadelig produkter på markedet, sier Dåvøy til Dagbladet.

Hun sier saken er skremmende og ønsker rask gjennomgang.

Mange foreldre er nok bekymret i forhold til at bokserne muligens inneholder en miljøgift som fører til blemmer nedentil, sier KrF-politikeren.

Men Rocky Af Ekenstam Brennicke ved Björn Borgs hovedkontor sier at selskapet selv har prøvd å teste undertøyet for skadelige stoffer, uten å ha funnet noe oppsiktsvekkende. Selskapet har nå satt i gang flere undersøkelser og nye analyser for å komme til bunns i undertøysaken.

Daglig leder Knut Sivertsen hos den norske distributøren av Björn Borg-merket, Seaport, sier at selskapet undersøker saken og vil komme tilbake med informasjon når man vet noe mer.

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke si noe om saken før det har mottatt KrFs formelle henvendelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter