Nyheter

Mobiliserer mot lavere bensinpris

Mens folk over hele Norge raser mot stigende bensinpriser, har KrFU-lederen startet en Facebook-gruppe med et helt annet mål.

– Gruppen ble startet som en motreaksjon mot all klagingen om billigere bensin. Jeg gjorde det for å sette ting i perspektiv, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Gruppa heter «Oss som har større drømmer enn billigere bensin», og på gruppas side skriver Ropstad blant annet: «Mens alle øyne i Norge er rettet mot bensinpumpene og bensinprisen, sulter millioner av mennesker. Akkurat nå lever over 1 milliard mennesker i ekstrem fattigdom, og 30.000 barn under 5 år dør hver eneste dag av sult og sykdommer vi enkelt kunne leget.»

Navlebeskuelse. En av grunnene til å starte Facebook-gruppa var nettopp å gjøre folk oppmerksomme på det han mener er navlebeskuelse.

– Dersom bensinprisen ble satt ned med 50 øre ville det gi en milliard kroner til å hjelpe folk som trenger det mer enn oss. Spørsmålet er bare om bensinstasjonene vil sette ned prisen selv om staten gjør det. Jeg tror ikke de vil gjøre det, fordi etterspørselen er fortsatt like stor, sier han.

Ropstad innrømmer at gruppa også er god markedsføring for KrFU. Han valgte å kalle gruppa «Oss som har større drømmer enn billigere bensin» . KrFUs slagord er «Verden trenger folk som har større drømmer enn billigere bensin».

Viktigere ting. Gruppa som er imot høyere bensinpriser hadde 96.628 medlemmer klokka 18 tirsdag kveld. 8.908 personer hadde i da meldt seg inn i «Oss som har større drømmer enn billigere bensin», som ble opprettet sist torsdag. Ropstad sier folk ofte blir lei av invitasjoner til håpløse grupper, og at mange setter pris på en gruppe med innhold.

– Bensin i Norge er billig i forhold til hva den koster i andre land, og det at så mange har meldt seg inn på så kort tid viser at det er mange i Norge som synes det finnes viktigere ting i verden enn billige bensinpriser.

Alternativ satsing. KrFU-lederen understreker at skyhøye bensinpriser ikke er hans mål med gruppen.

– Det er selvfølgelig kjipt med så høye priser, men når det er så dyrt vil alternativene lønne seg. Jeg håper regjeringen vil satse mer på alternative former for energi, og elbiler og tog som går fort nok til å kunne konkurrere med bil og fly. Høyest mulige bensinpriser er altså ikke et mål.

Det finnes for øvrig en Facebook-gruppe med navnet «Bensinprisen må OPP!», som mandag kveld hadde 210 medlemmer. Kjell Ingolf Ropstad var ikke blant disse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter