Åpner for genmodifisering
Kirkens Nødhjelp mener det er rimelig å stille spørsmålet om genmodifiserte avlinger kan være forsvarlig hvis det gjøres «lokalt og på en ansvarlig måte». DEBATT: Matprisene
Atle Sommerfeldt er ikke kategorisk avvisende til genmodifisering. Han mener imidlertid jorbrukdssubsidier og gode priser er like viktig tiltak mot matunderskuddet.
Vårt Land arkiv
Verden er kastet ut i matvarekrise og Folkekirkens Nødhjelp i Danmark peker nå på genmodifisering av for eksempel mais som et av flere mulige botemidler.
I Norge har Kirkens Nødhjelp i likhet med miljøbevegelsen vært skeptisk til bruk av genspleiset mat. Nå åpner generalsekretær Atle Sommerfeldt døra på gløtt:
Spør. – Tradisjonelt har vi vært kritiske, særlig hvis det har vært snakk om genmodifiserte varer i form av matvarehjelp som kommer utenfra. Samtidig er vi kjent med at for eksempel den sørafrikanske regjeringen nå har lagt til rette for å forske fram nye metoder på feltet. Jeg vil ikke gå så langt som mine danske kolleger, men også vi må være i stand til å spørre om genmodifisering kan være forsvarlig dersom det gjøres lokalt på en ansvarlig måte, sier Sommerfeldt til vl.no.
Bestill abonnement her
KJØP