Nyheter

Gamlismobilen er her

Store taster og tydelig skjerm. Godt synlige tall og bokstaver. Nå kommer mobilen for seniorer til Norge.

Seniorene jubler over den nye mobilen som er utviklet av to svensker som tidligere var ansatt i Nokia. Tony Forsell og Andreas Larsson hadde hørt mange eldre klage over mobiler som var vanskelige å bruke. Sammen startet de Seniofon og gikk i gang med å lage en mobil for seniorer.

– Mange eldre opplever mobiltelefoner som kronglete og vanskelig å bruke. Vi tilbyr produkter som er bruksvennlige og enkle, forteller Seniofon-direktør Larsson til Vårt Land.

Seniorsaken ønsker den nye mobilen velkommen.

– Hvis noen nå har klart å lage en enkel mobiltelefon uten alle disse unødvendige funksjonene, så er det en sensasjon for oss seniorer, inkludert meg selv, sier daglig leder Tore Hennig Larsen i Seniorsaken.

Også hos Seniornett står mobiljubelen i taket.

– Dette var virkelig en gledelig nyhet, sier daglig leder Tore Langemyr Larsen.

Seniornett har som formål å arbeide for eldres deltakelse i IT-samfunnet.

– Mange av våre brukere over 75 år gir rett og slett opp mobilen. De ringer feil og sliter med små taster. Det de ønsker er en mobil de kan ringe og sende tekstmeldinger med.

I Norge

Seniofons enkle mobil heter Emporia Life og kommer fra Sveits. Siden juni har gründerne solgt mer enn 1.000 telefoner ved hjelp av et nettsted og omtale i svenske medier.

– Vi er overrasket over den store responsen. Vi har knapt drevet med markedsføring, sier Larsson.

Nå står det norske markedet for tur. I løpet av kort tid åpner Seniofon et eget nettsted i Norge. Salget skal i første omgang skje på nett, www.seniofon.no.

Barna kjøper

Prisen blir på cirka 2.300-2.500 kroner. Og den svarte skyvetelefonen selges bare uten binding til noen operatør. Kunden kan selv velge abonnement.

– Hvem er det som kjøper telefonen?

– Halvparten er barna til de eldre, og den andre halvparten er i hovedsak de eldre selv, sier Larsson.

– Enkelt stemmer har vært kritiske til at produktet kalles en «seniormobil»?

– Dette er ikke først og fremst en mobil for eldre. Den er for dem som ønsker seg en enkel og brukervennlig telefon til å ringe og sende meldinger med. Den har få valgmuligheter, slik at brukeren ikke skal kunne «gå seg vill».

– Hvorfor satser ikke mobilgigantene på dette markedet med mange kjøpesterke kunder?

– I dag finnes det ingen tilsvarende mobiler i Sverige eller Norge. Personlig tror jeg det er fordi det er en sammenkobling mellom de som lager telefonene og de som er operatører. Man satser mest på de unge som ønsker mange innholdstjenester i telefonen sin. Det er der pengene er lettest å tjene. Så er man kanskje litt redd for å fremstå som gammeldags, tror Seniofon-direktøren.

Les mer tidsakuelle produkter i lørdagens Vårt Land.

Mer fra: Nyheter