Nyheter

Holder gudstjeneste som skolestart

I dag avholdes Danmarks første skolestartsgudstjeneste.

Første skoledag er i morgen for mange barn i Danmark. Hundige Kirke tilbyr imidlertid skolestart i dag – i kirken, melder den danske avisen Kristeligt Dagblad. Gudstjenesten er utformet spesielt for barna, og skal markere overgangen fra barnehagealder til skolealder.

Betydningsfullt

– Jeg kan forestille meg at dette treffer noe i både foreldre og barn. For overgangen fra å ha små barn til å ha store barn betyr noe for hele familien. Derfor er det godt med en gudstjeneste, sier Sabine Kleinbeck, konsulent i den rågivende organisasjonen Kirkefondet i Danmark.

Skreddersydd for skolebarn

Prest i Hundige Kirke, Marianne Mulnæs, er initiativtaker bak gudstjenesten. Hun startet forberedelsene for et par år siden, og har skreddersydd gudstjenesten for skolebarna. Hun har lagt opp til at barna skal komme inn etter at foreldrene har satt seg for å sette de unge i fokus. Videre vil hun gi en liten gave til hver av barna for å symbolisere den bagasjen barna samler sammen gjennom livet.

– Jeg har skrevet en salme spesielt til skolebarna. Jeg ble ferdig med den i natt. Det er viktig å markere at det skal skje noe nytt for dem nå, fortalte Mulnæs til Kristeligt Dagblad i går.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter