Religion

Widveys muslimske vert hyller drapsmann

Imamen var vertskap for daværende kulturminister og norske pressetoppers religionsvandring i høst.

Bilde 1 av 2

Det var i oktober i fjor at norske redaktører strømmet til vandringen mellom gudshus i Oslo med daværende kulturminister Thorhild Widvey i spissen.

Widveys pilegrimstur endte i moskeen Central Jamat på Grønland med imam Nehmat Ali Shah som vert for kulturministeren og medietoppene.

LES OGSÅ: «Imamens tabbekvote er brukt opp»

Hyllet islamistisk drapsmann

Den samme imamen deltok søndag morgen i en minnemarkering for islamisten Mumtaz Qadri, som ble dømt til dødsstraff etter drapet på den liberale pakistanske guvernøren Salman Taseer, skriver Journalisten.

Det var i 2011 at guvernørens egen livvakt, Qadri, drepte ham utenfor et kjøpesenter. Qadri overga seg umiddelbart etter drapet og begrunnet ugjerningen med guvernørens motstand mot blasfemiloven.

Drapet ble den gang fordømt av Pakistans statsminister som også varslet landesorg.

LES OGSÅ: Vårt Land mener: «Skift ut imamen»

– Ikke likt i Oslo

Ifølge den norske samfunnsdebattanten Waqas Sarwar deltok om lag 15.000 mennesker i markeringen i Rawalpindi i Pakistan “for å minnes terroristen”, deriblant den imam Shah.

På Facebook oppfordrer Sarwar til demokrati i moskeene og antyder at Shah bare kan bli værende i Pakistan. Sarwar mener imamen er forhatt i bredden av det muslimske miljøet i Oslo.

Tidligere denne måneden møtte over 100 norsk-pakistanere opp opp for å vise sin støtte til drapsmannen Mumtaz Qadri, ifølge Aftenposten. Da skal også imam Shah ha holdt en apell utenfor Pakistansk ambassade i Oslo.

Dødsdommen til Qadri er fullbyrdet.

LES OGSÅ: Legen Wasim Zahid vendte islam ryggen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion