Nyheter

Wara følgjer utviklinga i Etiopia

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) seier etiopiarar i Norge risikerer å bli sendt heim fordi det er blitt fredelegare og tryggare i landet.

I ein epost til Vårt Land skriv Frp-statsråden at «Vi har merket oss endringene som nå pågår i Etiopia, og følger med på utviklingen».

– Kva konsekvens får den positive utviklinga i Etiopia for etiopiarar som har fått opphald i Norge tre siste år – og som har oppgjeve OLF eller ONLF som grunn til å få asyl/opphald på humanitært grunnlag?

«Hvis det er vesentlige forbedringer kan etiopiere som allerede har fått beskyttelse risikere tilbakekall av sine tillatelser. Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda må vurdere om eventuelle endrede forhold i Etiopia kan gi grunnlag for en endret asylpraksis for etiopiske asylsøkere», melder Wara til Vårt Land.

Han seier at før praksis blir endra må dei positive endringane bli stadfesta av dei uavhengige landinformasjonskjeldene som Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda nyttar.

LES MEIR: Flyktningar kan miste vern i Norge

Vurdering

Justisministeren minner også om instruksen departementet sendte ut i 2016 (sjå hovudsak):

«Hvis det er vesentlige forbedringer av varig karakter, så kan etiopiere som allerede har fått beskyttelse, men ikke permanent oppholdstillatelse, risikere å få tilbakekalt sine tillatelser», skriv Wara i eposten, og legg til:

«Hver enkelt sak må selvfølgelig vurderes individuelt.»

LES MEIR: Store forhåpninger til Etiopias nye leder

Dialog

Når det kjem til etiopiarar som har fått endeleg avslag på asylsøknaden, opplyser Wara at Politiets utlendingseining vil «jobbe med de sakene på vanlig måte»:

«Departementet er i løpende dialog med Etiopia om retur av deres egne borgere», skriv Wara.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter