Nyheter

Vurderer oppholdsregler for «hatpredikanter»

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil motarbeide fremveksten av radikale religiøse grupperinger i Norge

Justisdepartementet vil gjennomgå reglene for opphold for religiøse ledere. Sylvi Listhaug (Frp) mener det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som undergraver norske verdier.

Departementet opplyser til Aftenposten at de vil gjennomgå regelverket rundt oppholdstillatelse for imamer, religiøse ledere og predikanter.

LES MER: Drømmer om å være en norsk muslim

LES MER: Forfatter Lars Akerhaug diskuterer hvorvidt religion fører til ekstremisme

Islam Net

Aftenposten skrev mandag at den salafistiske organisasjonen Islam Net i påsken inviterte flere svært omstridte predikanter til sin årlige konferanse.

– Det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som til de grader undergraver norske verdier, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Listhaug mener man skal ha rett til å ytre sine meninger, men sier hun er opptatt av å motarbeide fremveksten av radikale religiøse grupperinger i Norge som forfekter samfunnsfiendtlige holdninger.

SPALTIST: «Islam er ingen entydig religion»

Kobling til IS

Forsker Sindre Bangstad ved KIFO, Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning, sier til Aftenposten at det ikke er tvil om at enkeltpersoner med tilknytning til Islam Net, har endt opp som fremmedkrigere i Syria, eller som har reist til Syria, som de unge søstrene fra Bærum.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter