Nyheter

Vrakes i Viking – kvitterer med bibelvers

– Jeg glemmer det som ligger bak, sier Vidar Nisja etter 304 kamper for Viking.

– Det er litt merkelig at det er over etter åtte og et halvt år, men samtidig var det greit å få en avklaring. Det blir både en lettelse og litt vemodig når vi søndag spiller sesongens siste kamp, sier Vidar Nisja (29) til Stavanger Aftenblad.

Snakker med andre klubber

Søndag avsluttes eliteserien i fotball 2015. Dersom Nisja kommer på banen, blir det hans 305. kamp i klubben.

Midtbanespilleren har scoret 55 mål så langt og ble blant annet toppscorer i fjor, men er ikke med i klubbens framtidsplaner.

I år har han startet på benken i 18 av de 29 seriekampene som er spilt, og han har kommet på banen i 10 av dem, ifølge spillerprofilen på Viking FKs hjemmeside.

LES OGSÅ: Ber til Gud under hver kamp

Overfor lokalavisen bedyrer Nisja at karrieren som fotballspiller på toppnivå ikke er over, men det er ikke avklart hvor han spiller neste sesong. Agenten Stig Lillejord sier til Aftenbladet at det pågår samtaler med to andre eliteserieklubber.

Åpen om sin kristne tro

Nisja har hele karrieren vært åpen om sin kristne tro. Han debuterte for Viking sommeren 2007, men fikk sitt gjennombrudd i den mørkeblå drakten året etter.

«Nå flyter det endelig for Vidar Nisja» skrev Aftenbladet i et intervju der kristentroen fikk god plass – i september 2007.

– Jeg tilhører Saron-menigheten på Bryne og prøver å delta på møter et par ganger i uken. Jeg finner styrke i Bibelen, sa han.

LES KOMMENTAREN: Topplederne har ødelagt fotballens uskyld

Han understreket dessuten at «selv om språkbruken i toppfotballen kan være tøff, er det ingen problemer å bli godtatt som kristen».

Var i Israel med KRIK

«Vidar Nisja (22) har skutt Viking inn i medaljestriden. Fotballkometen blir likevel mer inspirert av å lese Bibelen enn ligatabellen», skrev Vårt Land en måned senere.

– Den kristne troen er holdepunktet mitt, uansett om jeg lykkes eller ikke på fotballbanen, uttalte han til TV 2 i oktober 2008.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Han fortalte da at han skulle begynne å studere på Misjonshøgskolen.

– Jeg har lenge hatt lyst til å fordype meg i troen min. Lysten ble forsterket da jeg var med Kristen Idrettskontakt til Israel for et par år siden. Å se stedene hvor Jesus gikk, og som jeg før bare hadde lest om i Bibelen, var en fantastisk opplevelse, sa Vigrestad-gutten.

Kun én medalje med Viking

I en hilsen på klubbens hjemmeside takker han fansen for tiden i Viking, som har brakt ham og klubben én medalje – bronse i serien i debutsesongen 2007:

«Helt til slutt vil jeg bare minne om at selv om det ikke har blitt mange medaljer i mine snart ni år som vikingspiller, så kan den viktigste seierskransen ikke vinnes på noe idrettsanlegg i hele verden. Derfor vil jeg avslutte med Paulus sine ord til filipperne:

Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seierskransen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus. (Filipperne 3, 13-14.)»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter