Nyheter

Vraker KrF-Dagrun fra ledelsen

KrFs valgkomité sier det er slutt: Dagrun Eriksen får ikke ny tillit som nestleder og i stedet lanseres Kjell Ingolf Ropstad.

Det går frem av en pressemelding fra valgkomiteen nå i formiddag. Vårt Land erfarte i går at Ropstad var klart til å innta partiledelsen. Selv om det kunne innebære kampvotering mot Eriksen.

I praksis er det nå en enstemmig valgkomité som løfter Eriksen ut av partiledelsen. I valgkomiteens prosess med å innstille ledertrio skal hun i følge kilder ikke ha hatt ønske om å fratre.

Eriksen er på valgarbeid i sitt nye hjemfylke Nordland. KrFs pressetjeneste melder at hun trolig vil gi kommentarer til innstillingen senere i ettermiddag.

LES OGSÅ: Ropstad kan bli KrFs nye nestleder

Glad Ropstad

Partileder Knut Arild Hareide innstilles på gjenvalg – det gjør også nestleder Olaug Bollestad.

– Vi ser dette som en ledertrio som utfyller hverandre godt og som vil ta partiet videre, skriver lederen av valgkomiteen, Trude Brosvik i en pressemelding.

Nestlederkandidat Kjell Ingolf Ropstad sier til Vårt Land at han er glad for tilliten.

– Du stiller deg altså til disposisjon til et verv der en sittende nestleder løftes ut?

– Ja, og det er det kjedelige med å stille. Men jeg har stor respekt for Dagrun og vi har jobbet mye sammen. For meg var likevel tidspunktet nå det rette til å ta en slik utfordring. Nå blir det opp til landsmøtet å bestemme seg, svarer Ropstad.

På post i 13 år

Dagrun Eriksen har vært nestleder i KrF i 13 år. Bare Høyres Jan Tore Sanner har virket like lenge i et slikt verv som henne.

Før forrige valg ble Eriksen også vraket som listetopp for Vest-Agder KrF. Hun beholdt imidlertid nestledervervet – inntil nå.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter