London-politiet opplyser at tenåringene som ble pågrepet fredag, er løslatt mot kausjon.

– Guttene er mellom 15 og 18 år og er pågrepet i forbindelse med det forferdelige angrepet, sier London-politiet i en uttalelse.

Melania Geymonat (28) og hennes kjæreste ble ranet og banket opp på en buss i London forrige uke. Et bilde av det kraftig forslåtte paret har sirkulert på sosiale medier og rystet britene. Kvinnene fikk behandling på et sykehus for ansiktsskader.

Geymonat sier fredag til BBC at flere tenåringer omringet paret, før de krevde at paret skulle kysse. De skal også ha snakket aggressivt om lesbiske kvinner og seksuelle posisjoner.

– De kastet mynter på oss. Det neste jeg ser er at kjæresten min ligger nede og blir slått. Jeg prøvde å hjelpe, men da ble jeg slått selv. Jeg blødde kraftig, sier Geymonat, som opprinnelig er fra Uruguay.

Siden 2014 har homofiendtlige angrep i London økt fra 1.488 til 2.308, ifølge tall fra London-politiet. Geymonats kjæreste, amerikaneren som kun er identifisert som Chris, sier at hendelsen var skremmende, men at hun ikke er redd for å være åpent lesbisk.

– Mange menneskers rettigheter og trygghet står i fare. Jeg vil at folk skal bli modige nok til å konfrontere de samme menneskene som lar seg påvirke av høyrepopulismen, som jeg mener grunnen til at hatkriminalitet vokser, sier hun.

Episode i Norge

Tidligere denne måneden ble et lesbisk pars hjem angrepet og ramponert i Sandnes. Politiet vurderer å etterforske innbrudd som hatkriminalitet

Innbruddstyvene tagget boligen med meldinger om beboernes homofile legning. Nå vurderer politiet å utvide etterforskningen til å omfatte hatkriminalitet.

Etter at de startet etterforskning av et innbrudd hos et lesbisk par i Sandnes, vurderer politiet å utvide etterforskningen til å omfatte hatkriminalitet, skriver Stavanger Aftenblad.

Da paret kom hjem til boligen natt til søndag, fant de at gjenstander for store verdier var stjålet fra huset deres på Vatne. Men gjerningspersonene hadde ikke nøyd seg med det. Det meste av innboet i huset var ødelagt og flere steder var det tagget utsagn som viste tydelig hva tyven eller tyvene syntes om beboernes seksuelle legning.

– Vi ser at det er tagget ytringer mot homofili i boligen, og det kan være rammet av straffelovens paragraf 352 som sier at det er straffeskjerpende om skadeverket er motivert av fornærmedes homofile orientering. Det vil bli en juridisk vurdering om det som er skrevet i boligen rammes av denne paragrafen, sier etterforskningsleder Elisabeth Vorland til avisen.

Politiet setter innbruddet i sammenheng med at paret fikk et anonymt brev noen dager etter 17. mai. I brevet ble det reagert på at paret på nasjonaldagen, i tillegg til det norske flagget, også hadde flagget med regnbueflagget – det internasjonale flagget for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.