Nyheter

Visjon Norge flytter – igjen

TV-kanalen Visjon Norge sto i fare for å få bøter på 7.500 kroner dagen om de ikke flyttet fra lokalene sine. Nå får de lov å flytte inn igjen.

– Hele formannskapet i Drammen stemte 13. februar for at Visjon Norge skal få dispensasjon til å benytte lokalene i Øvre Eikervei 126 til TV-produksjon, sier Jan Hanvold. Visjon Norge har sendt fra lokalene i Øvre Eikervei i 16 år, i januar var det slutt etter Drammen kommune mente Visjon Norge drev ulovelig. Bygget hadde aldri vært regulert til TV-produksjon, men bilindustri.

– Vi spurte om å få være i bygget til søknaden om dispensasjon eller bruksendring ble avslått eller godkjent, det at kommunen ikke lot oss gjøre det er ganske rart, sier Hanvold. Det er ennå ikke bestemt når Visjon Norge flytter ut av lokalene de i dag leier av Senterkirken og tilbake til Øvre Eikervei. – Vi er hvert fall fornøyde, selv om det har vært mye jobb med å flytte hele TV-produksjonen og administrasjonen på kort varsel, sier Hanvold.

Les mer: TV Visjon Norge varsler innsparing

Flyttevask

Visjon Norge sto i fare for å få bøter på 7500 om dagen om de ikke flyttet ut av lokalene i Øvre Eikervei innen 24. januar. Planen var å leie lokaler i Øvre Eikervei 83. Midt i flyttevasken, fem dager før Visjon Norge skulle flytte inn i nye lokaler ble det klart at avtalen ikke ble noe av, skrev Drammens Tidende. I siste liten fikk Visjon Norge flyttet administrasjonen til Tollbugata i Drammen, og leid lokaler av Senterkirken til TV-produksjon.

Nå får de flytte inn igjen i lokalene de har benyttet i 16 år. Bygget i Øvre Eikervei 126 er i et såkalt transformasjonsområde, altså et nedlagt industriområde som blir erstattet med byfunksjoner, som boliger. – Vi har inngått en intensjonsavtale om å selge eiendommen i Øvre Eikervei, i den inngår en leieavtale på to år slik at vi får etablert oss på et nytt sted. Hvor lenge kommunen vil behandle en ny reguleringsplan er uvisst, om det tar mer enn to år kan vi eventuelt forlenge leien, sier Jan Hanvold.

Les mer: Kommunen mener Hanvold driver ulovlig

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter