Kirke

Vil videreformidle salmeskatter

Ann-Kristin Sørvik mener Den norske kirke må blir mer fleksibel slik den kan nå bredere i lokalmiljøene.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Ann-Kristin Sørvik

Alder: 62 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Møre bispedømme

– Barne– og ungdomsarbeid må være en viktig del av kirken og kirken må favne bredt. Den må være nær folket, sier Ann-Kristin Sørvik, førstekandidat for Nominasjonskomiteens liste i Møre bispedømme.

Sørvik er 62 år, gift og arbeider som driftsleder for Kvernes stavkirke og varaordfører i Averøy kommune. Hun er medlem og leder i Møre bispedømmeråd og kommunens representant i Averøy fellesråd.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Opptatt av salmeskatter

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg mener at jeg kan bidra positivt for Den norske kirke. Ved å stå på nominasjonslisten finner jeg min plass i kirkelandskapet, som fremmer de synspunkter som jeg står for.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg har erfaring etter 10 år i Møre bispedømme, og har et stort kontaktnett fra mitt lange politiske liv. Jeg er opptatt av våre salmeskatter og at disse må være en viktig del av kirken å videreformidle.

Mer fleksibel kirke

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Kirken må bli mer fleksibel slik at en når grupper bredt i lokalmiljøene. For å klare dette må vi også utvikle barne- og ungdomsarbeidet, rekruttere prester og sørge for at prestene er nær menighetene. Og vi må ha forståelse for Den norske kirkes økonomiske handlingsrom som et eget rettssubjekt.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke