Religion

Vil utvide diskusjonen om usunt lederskap

Modum Bad og Norges Kristne Råd arrangerer frokostmøte om usunt lederskap og inviterer kristne ledere til dialog for å lære av hverandres erfaringer.

Bakgrunnen for arrangementet er debatten i etterkant av VGTV-serien «Frelst» og de mange historiene om usunt lederskap i kristne sammenhenger.

Ledere fra kristne organisasjoner og menigheter inviteres derfor til frokostmøte med foredrag og paneldebatt i regi av Modum Bad og Norges Kristne Råd. Målet er å dele erfaringer fra ulike trossamfunn og lære av hverandre.

LES OGSÅ: Talte de brente barnas sak

Fra lukkede rom til åpen arena.

Kari Halstensen, psykolog ved Modum Bad synes den offentlige debatten rundt temaet det siste året har vært både tankevekkende - og en lettelse. Nå kan det som tidligere var taushetsbelagt komme ut i lyset.

– Dette er temaer vi har jobbet med i mange år, men i lukkede rom. Nå har det åpnet seg en ny arena for å snakke om og diskutere denne problematikken med større grupper.

LES OGSÅ: Håper på fortsatt løpende religionsdebatt

Åpenhet og trygghet hjelper

Halstensens erfaring er at åpenhet og trygghet rundt tro og lederskap kan gjøre en reell forskjell, og ønsker å utvide kontaktflaten for å fortsette den åpne samtalen rundt dette.

– Vi ønsker å åpne for en erkjennelse av at det som fortelles fra små, marginale miljøer også er både en fare og en realitet i de større sammenhengene. Mye av det diskusjonen har handlet om er vanlig gruppepsykologi. Men det blir ekstra alvorlig når Gud er en del av det.

SE VIDEO AV DEBATT: Er frelst debatten relevant utenfor kristen-bobla?

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion