Kirke

Vil styrke kirken

Thor Magne Seland har vært gjennom mange runder der han ikke har følt seg hjemme i kirken. Han har valgt å bli og er nå tryggere i troen enn noen gang.

Bilde 1 av 2

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Thor Magne Seland

Alder: 51 år

Liste: Åpen Folkekirke

Bispedømme: Stavanger bispedømme

– Det er nok mange skapkristne som trenger å se at lista ikke ligger så høyt at de river på første forsøk, sier Thor Magne Seland, førstekandidat for Åpen Folkekirke i Stavanger bispedømme.

Seland er 51 år, utdannet optometrist og har representert Høyre i Sandnes bystyre siden 2007 – de siste åtte årene som gruppeleder. Han er gift med Arne, sammen har de to gutter på ni og tolv år.

– Hva er din relasjon til Den norske kirke?

– Jeg er vokst opp med søndagsskole på Ebeneser på Ganddal, har beholdt barnetroen på tross av mange runder der jeg ikke har følt meg hjemme i kirken. Har valgt å bli og er nå tryggere på min tro enn noen gang. Har vært en radiogudstjenestetilhenger.

LES OGSÅ: Den store guiden til kirkevalget

Inkluderende kirke

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Fordi jeg ble spurt, har tid og er samfunnsengasjert. Og fordi jeg mener kirken har en viktig plass historisk, kulturelt og for folk i dag. Den plassen vil jeg at kirken skal styrke framover, og jeg håper å bidra til det.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Helst fordi de tror jeg kan tilføre kirken noe godt og konstruktivt. Og for at de stoler på at jeg vil jobbe for en åpen og inkluderende kirke for alle. Også for de som ikke deler mitt syn i enkeltsaker.

LES OGSÅ: Michelet får ikke nevne at hun er kandidat for Åpen Folkekirke

En relevant kirke

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Å være relevant for folk flest. Å være romslig nok til å få alle til å føle seg velkommen. Å senke terskelen for å komme innom. Det er nok mange skapkristne som trenger å se at lista ikke ligger så høyt at de river i første forsøk.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke