Kirke

Vil snakke mer om sex og samliv

Norsk Luthersk Misjonssamband vil lære mer om hvordan de kan fremme en tradisjonell kjønns- og samlivsetikk. Nå får de hjelp av stiftelsen Mor-Far-Barn.

Stiftelsen Mor-Far-Barn øker innsatsen for å nå kristne miljøer med sine perspektiver på samlivsetikk. Nå har de lansert den digitale ressursbanken Samlivsbanken.no. Tidligere i vår ble tilbudet lansert for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

– Dette er en ressursbank for kristne som holder fast på Bibelens lære om ekteskapet som Guds skaperordning og design for én mann og én kvinne. Nettstedet gir også viktig kunnskap til dem som vil lære om den radikale kjønnsideologien og dens negative konsekvenser som for eksempel planlagt farløshet, samlivsanarki, og kjønnsforvirring, sier leder for Mor-Far-Barn, Øivind Benestad.

LES OGSÅ: Frykter han vil bli diskriminert etter ny lov om juridisk kjønn

– Enormt behov

Nettsidens innhold består av undervisningsmateriale i ulike temaer. Brukerne kan laste ned rundt 80 ulike powerpoint-presentasjoner, med tilhørende forklaringer som fritt kan brukes i foredrag.

Innholdet på nettstedet er en fordypning og videreutvikling av innholdet i Ekteskapserklæringen, som er undertegnet av 36 norske organisasjoner og kirkesamfunn.

Ifølge Benestad selv, er det er enormt behov for materiellet i Samlivsbanken.

– Ensrettingen, overfladiskheten og fryktkulturen som preger debatten om kjønn, seksualitet og samliv, har ført til at mange kristne miljøer forholder seg tause. Denne tausheten må brytes enten det skyldes usikkerhet, frykt, uvitenhet, latskap eller noe annet, sier Benestad.

LES OGSÅ: Benestad etterlyser mer bibelsk veiledning

Vanskelig tema

Da Benestad møtte NLM tidligere i vår, snakket han om hvordan ulike menigheter og organisasjoner kan stå sammen om å gi veiledning og skolering i spørsmål knyttet til bibelsk samlivsetikk.

– Vi i NLM støtter opp Mor-Far-Barns perspektiv på samlivsetikk, og er takknemlige for alle ressursene de kommer med. På møtet snakket vi mest om hvordan vi skal kommunisere samlivsetikken vår på en klok og varm måte, sier NLMs informasjonsleder Espen Ottosen.

Ottosen opplever at det snakkes for lite om sex og samliv i konservative kristne miljøer, men at det blir satt pris på når det først snakkes om.

– Den offentlige debatten har det sekulære perspektivet som utgangspunkt, og det meste er overskriftsfokusert. Temaene oppleves som kontroversielle og er derfor vanskelig å sette på dagsorden. Det er ikke naturlig å droppe prekentekstene på en søndag klokken 11 for isteden å snakke om samlivstematikk, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke