Kirke

Vil øke antall døpte

Kristin Gunleiksrud Raaum vil særlig jobbe for oppslutningen om kirkelige handlinger.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Kristin Gunleiksrud Raaum

Alder: 58 år

Liste: Åpen folkekirke

Bispedømme: Oslo bispedømme

– Det var stort å få være med på å innføre vigsel for alle par, slik at også to av samme kjønn kan gifte seg i kirken. Men jobben er ikke ferdig, det er fortsatt utfordringer. Og da er det bare å stå på litt til, sier Kristin Gunleiksrud Raaum, førstekandidat for Åpen folkekirke i Oslo 
bispedømme.

Raaum er 58 år, gift og har to barn og to «bonusbarnebarn». Hun jobber som generalsekretær i Norske kirkeakademier og har siden 2016 vært kirkerådsleder.

Prestedatteren har hørt til Den norske kirke hele livet. Hun har drevet søndagsskole, vært leder i menighetsråd og er nå leder i barne- og ungdomsrådet i Asker menighet.

– Jeg har sittet i Bispedømmeråd og Kirkemøte siden 2010. Jeg er døpt og gift i Den norske kirke, men ikke konfirmert. Jeg syntes det var så ille at alle i klassen sa de ble konfirmert kun for pengens skyld, og da sa jeg at det var logisk at jeg som var kristen lot være å bli konfirmert, for ikke å få penger. Jaja!

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Samlende og tydelig

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Fordi jeg brenner for at Den norske kirke skal være en åpen folkekirke med rom for alle som ønsker å høre til. Jeg kjenner at jeg har en jobb å gjøre for kirken. Jeg var vært med i snart ti år, og det har vært en lang, innholdsrik og givende reise.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Fordi jeg nå har skaffet meg mye erfaring og kunnskap, og er villig til å bruke den til å fortsatt gjøre en jobb. Jeg har vært med på å få gjennomført vigselsvedtaket, og jeg har arbeidet aktivt for at vi i kirken skal leve med at det er to teologisk begrunnede syn på ekteskapet. Jeg jobber hele tiden for å være både samlende og tydelig. Dessuten har jeg god forståelse for hele kirken, det vil si begge arbeidsgiverlinjer.

Stabil økonomi

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Det er fire. For det første å være en bred og åpen folkekirke der folk ønsker å høre til. Da må vi særlig jobbe med oppslutning om kirkelige handlinger, særlig dåpen. For det andre å få på plass en ny organisering av arbeidsgiveransvaret, og samle de to linjene til én. For det tredje å sikre en stabil økonomi også i fremtiden. For det fjerde: å sikre rekruttering til kirkelige stillinger.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke