Nyheter

Vil ikke at søndag skal bli som alle andre dager

Bjørn Arild Gram er 6. kandidat for Senterpartiet i Steinkjer. Han meldte seg inn i Senterungdommen som 14-åring.

– Hvorfor er du politiker?

– Jeg meldte meg inn da fordi jeg var interessert i det som skjedde rundt meg i samfunnet. Interessen har bestått. Jeg liker ansvar, selv om det ofte kan være krevende.

Hvorfor bør ditt parti ha makten i Steinkjer?

– Vi har styringserfaring, vektlegger trygg og langsiktig forvaltning av kommuneøkonomien, og er opptatt av både byutvikling og levende bygder.

LES ALLE VÅRE SAKER OM #VALG2015 HER!

– Ingen partier bedre enn andre

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Jeg tror ikke vi skal se noen partier som bedre enn andre. Det handler mest om ulikt syn på samfunnsutfordringene. Men den sterke evnen som Sp i mitt fylke har til å kombinere ideologisk forankring med tøff pragmatisme, appellerer til meg.

Og dårligere enn andre?

– Igjen, det handler ikke om å være bedre eller dårligere enn andre. Men en utfordring til eget parti er å bli bedre på å skape sammenheng mellom nasjonal debatt og oppgaveløsningen til våre lokale folkevalgte.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Søndagsåpent viktigst

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Debatten om søndagsåpent. Jeg vil ikke at søndag skal bli som alle andre dager.

Bør det være skolegudstjeneste før jul i kommunen din?

– Absolutt. Folkekirken er dypt rotfestet i Steinkjer. Så lenge det er mulighet for ikke å delta for dem som vil det, skal vi holde på tradisjonen og det som kjennes naturlig for de fleste som bor her.

Er det en god idé å la alle nye kirkebygg bli flerreligiøse?

– Nei. Alle livssyn skal ha tilfredsstillende rammevilkår, og det kan godt være tilfeller hvor det kan være naturlig. Men dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

LES LISTETOPPINTERVJU MED SV SIGNY SVENDSEN: – Jeg er verdikonservativ på mange måter

Egen partileder som favoritt

– Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Kommunestyret besluttet for noen få år siden å stramme inn skjenketidene med en halv time. Den gangen var jeg skeptisk, men det har gått veldig bra. Vi har ingen planer om ytterligere endringer nå.

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Ved akutt behov ville vel de fleste stilt opp for å gi husly til noen som trenger det. Men vi trenger flere varige løsninger for flyktningene som har fått opphold. Vi har vedtatt å bosette flere. Da skal vi også greie å ordne bolig til dem.

Rikspolitisk favoritt - uansett partifarge?

– Min egen partileder, Trygve Slagsvold Vedum. En blid, real og debattsterk partileder som har imponert meg mange ganger.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Siden jeg er mer enn middels opptatt av amerikansk politikk, og det snart drar seg til mot valg igjen: Hillary Clinton. Jeg var i New York den kvelden Obama ble valgt i 2008. En fantastisk kveld. Jeg håper Hillary kan gjenta suksessen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter