Nyheter

Vil ha tilsyn i pinsemenighetene

Pinsebevegelsens lederråd arbeider for at alle menighetene i bevegelsen skal få en ekstern tilsynsordning.

HAMAR: Vi ønsker at dette skal komme på plass, men vi kan ikke pålegge lokale menigheter en slik ordning, sier Andreas Hegertun, talsmann for lederrådet i Pinsebevegelsen til Vårt Land.

Han sier at de ulike sakene der mennesker har fortalt at de har vært utsatt for maktovergrep og åndelig manipulasjon har aktualisert dette temaet.

– Disse sakene som er svært forskjellige i omfang og karakter, har understreket lederrådets analyse av behov for en tilsynsordning i vår bevegelse.

Pinsebevegelsen som er Norges største kristne frikirkelige samfunn består av omlag 300 selvstendige, lokale menigheter med omlag 40 000 medlemmer. Det har tradisjonelt ikke vært noen organisert form for tilsyn i disse menighetene. Mange pinsevenner er dypt skeptiske til å etablere nasjonale overbygninger som kan rokke ved den enkelte menighets suverenitet.

LES OGSÅ: Svartdahl tok opp «brente barn» i stedet for å holde seminar på pinsevennenes sommerstevne

Nye menigheter

En god del av de nyere pinsekarismatiske menighetene har etablert formelle og uformelle ordninger for tilsyn.

– Vi opplever at særlig unge pinseledere ønsker en form for oppfølging, mentoring og tilsyn, sier Hegertun.

– Hvorfor kan dere som nasjonalt lederorgan ikke bare vedta at det skal innføres en tilsynsordning for hele Pinsebevegelsen i Norge?

– Fordi hver pinsemenighet er selvstendig. Vi kan lage et system som legger føringer. Men det er en forutsetning at dette er en frivillig ordning for menighetene.

Tror få vil motsette seg

– Hvor mange menigheter vil ha seg frabedt en nasjonal struktur med tilsyn og en godkjenningsordning av ledere og forkynnere i bevegelsen?

– Jeg tror ikke det vil være så mange som motsetter seg en tilsynsordning, svarer Andreas Hegertun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter