Nyheter

Vil ha ølsalg på bensinstasjon

Kiosk- og bensinstasjons­bransjen strever. Nå vil de selge øl.

Dagens bensinstasjoner og kiosker må få nye varer i hyllene, krever bransjeorganisasjonen Virke Kiosk, bensin og servicehandel (KBS), som har rundt 1.400 medlemsbedrifter.

Samme rammevillkår

– Vi vil ha samme rammevilkår som dagligvarebutikkene. Derfor ønsker vi å få selge øl, sier styreleder Kjell Birger Teigen til Vårt Land. Selv driver han bensinstasjon i Seljord i Vest-Telemark.

På årsmøtet til Virke KBS gav medlemmene klar beskjed: De vil selge øl. Blant medlemmene er Norges største dagligvarekjeder. Både Reitan-gruppen og Norgesgruppen driver kiosk og bensinstasjonskjeder.

LES OGSÅ: Polet knuser «Sylvi-kvoten»

Ikke helsepolitikk

Bakgrunnen er at bransjen sliter med omsetningen. Tall fra Virke KBS forteller at siden 2000 har 700 bensinstasjoner og 400 kiosker blitt lagt ned.

– Noen vil gjerne gjøre dette til en helsepolitisk sak, men det er ikke dette det handler om. Dette er næringspolitikk, og det handler om å ta KBS-bransjen på alvor, sier administrerende direktør Torstein Schroeder til fagbladet Dagligvarehandelen. Nå skal han lobbe mot Stortinget og ungdomspartier.

Sier nei

Når eiere av kiosker og bensinstasjoner peker på øl, er det fordi vareslaget trekker kunder. Dagligvarehandelen omsetter øl for vel ti milliarder i året, sier Virke KBS.

– De varene dagligvarebutikkene får selge, vil også vi selge, sier Teigen i Seljord.

LES OGSÅ: Polet opplever sin største salgssvikt på 20 år

Ølkravet er ikke nytt. Bransjen har kjempet for ølsalg i årevis, forteller styreleder Teigen. I Helsedepartementet sier de bestemt nei.

– Regjeringen har ingen planer om å åpne opp for salg av øl i kiosk og på bensinstasjon. Det fremgår av regjeringsplattformen at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk ligger fast, sier statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp) til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter