Nyheter

Vil gi Willow Creek ny start

Hele ledelsen i Willow Creek trekker seg etter nye avsløringer om Bill Hybels.

Onsdag kveld ble det kjent at hele ledelsen i Willow Creek, både eldsterådet og de to hovedpastorene, trekker seg. Årsaken er håndteringen av anklagene mot tidligere pastor og grunnlegger Bill Hybels.

– Hele eldsterådet har måttet innse at våre hjerter og sinn har stengt ute smerten disse kvinnene har opplevd. Vi ber Gud, menigheten, kvinnene og deres forkjempere om tilgivelse. Vi er lei oss for at vi har latt Bill operere i menigheten uten å ha blitt holdt ansvarlig, sa eldste Missy Rasmussen til menigheten under et familiemøte.

Medlemmene av eldsterådet skal skiftes ut puljevis, og innen 2018 er omme skal et helt nytt eldsteråd være på plass. Det nåværende eldsterådet skal dermed ikke ha noe å gjøre med granskningen av Hybels oppførsel som nylig ble igangsatt.

Pastorer går

I tillegg ble det denne uken klart at både Steve Carter og Heather Larson, som ble utpekt til å være hovedpastorer av Hybels, også trekker seg.

– Jeg har ikke samvittighet til å fortsette, sa Steve Carter, som trakk seg allerede søndag 5. august. Han uttalte at han «har vært svært uenig i hvordan eldsterådet har håndtert denne saken».

Onsdag 8. august trakk altså også eldsterådet seg, sammen med den andre hovedpastoren, Heather Larson.

– Jeg har ikke vært i stand til å skape den slagkraften vi trenger for å løse problemene vi har, slik at menigheten kan få en ny start, sa Larson.

Både Larson, Carter og eldsterådet påsto lenge at anklagene mot Hybels var falske.

Nye anklager

Avgangen av ledelsen i Willow Creek skjer etter at det den siste uken har kommet frem nye anklager mot Hybels i artikler i The New York Times og The Chicago Tribune. Pat Baranowski, som arbeidet for Willow Creek på 80-tallet, fortalte om hvordan Hybels tvang henne til å utføre oralsex og til å se pornografiske filmer sammen med ham.

Ledelsen i Willow Creek undersøkte anklagene mot Hybels både i 2014 og i 2017, men kom frem til at han var uskyldig.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter