Kirke

Vil få frem evangeliet

Magne Hersvik mener det viktigste for kirken er å få frem det glade budskap om frelse i Jesus.

Bilde 1 av 2

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Magne Hersvik

Alder: 65 år

Liste: Bønnelista

Bispedømme: Stavanger bispedømme

Magne Hersvik er topplistekandidat for Bønnelista i Stavanger bispedømme. Han er 65 år, gift, og har tre barn og fire barnebarn. Til daglig er han leder for Benin-Norge stiftelsen og arbeider ved siden av som tolk etter ti års kirkearbeid i Thailand.

LES OGSÅ: Den store guiden til kirkevalget

Oppmuntret

– Hva er din relasjon til Den norske kirke?

– Jeg har vært medlem av denne kirken siden jeg ble døpt én måned gammel i Petrikirken i Stavanger. Jeg er leder for Misjonsutvalget i Varden menighet, der jeg bor.

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg ble spurt om å stille som kandidat for Bønnelista. Etter å ha deltatt på to strategisamlinger i vår, ble jeg svært oppmuntret og ser at denne sammenhengen representerer svært viktige tema for Den norske kirke. Bønnelista arrangerte kurs og konferanse for interesserte og mulige kandidater for Bønnelista på gamle Røyken hotell i mars og april, stedet drives nå i kristen regi og vi ble tatt meget vel imot. Ingjerd Breian og Jo Hedberg har stått i spissen for Bønn for Den norske kirke i over 10 år, de har reist rundt mange steder i landet, oppfordret til bønn og arrangert bønnesamlinger, særlig med fokus på det som skjer i Den norske kirke. Jesus sa: «Be, så skal dere få.». Jeg tror at alle bønner som er blitt bedt er mottatt i himmelen og det er en viktig grunn til at det var så fint å komme sammen disse dagene i Røyken. Vi fikk dele vitnesbyrd om en Jesus som lever og virker i dag.

Lang erfaring

Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Det avgjørende er ikke å stemme på meg, stem gjerne på noen av de andre på Bønnelista. Jeg har vært aktiv i Den norske kirke siden jeg ble med i styret i det kristelige ungdomsskolelaget som 14-åring, og har altså lang erfaring med kristent arbeid. I min menighet har vi også lagt vekt på organisert bønn. To dager i uka er kirken åpen noen timer for stille bønn. En gruppe medlemmer tar ansvar for å åpne kirkesalen og være til stede. Jeg har opplevd at der er en egen ro og velsignelse ved det å være i bønn i kirkerommet. Det er ikke slik at vi på Bønnelista ønsker å fremstå som frommere enn alle andre, men Jesus ga oss et eksempel ved å bruke tid i bønn og oppfordret sine disipler til å gjøre det samme, sier han.

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Det viktigste for kirken er å få fram evangeliet om frelse. Det glade budskap om frelse i Jesus må forkynnes klart på forskjellige måter, og det er flott om menighetene er preget av respekt for og kjærlighet til hverandre. Evangeliet om frelsen i Jesus er et sterkt og radikalt budskap. Jeg har møtt to personer i sommer som har opplevd å bli radikalt frelst av Jesus i løpet av de siste årene. Deres historier viser tydelig at her er det ikke snakk om å ta seg i nakken og begynne å tro og forsøke å være kristelig.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke