Kirke

Vil elske sin neste som seg selv

Siri Lindtveit er klar for tre nye år som styreleder i organisasjonen som forteller dine barn om Jesus.

– Hvorfor stilte du til dette vervet?

– Jeg brenner for visjonen Jesus til barna. Jeg brenner for at Søndagsskolen skal være en solid organisasjon, som kan være med å vise barn i hele Norge hvem Jesus er.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

– Søndagsskolen Norge gjorde et modig vedtak på generalforsamlingen 1.–3. november om å endre strukturen til kun å ha sentralledd og lokalledd. Dette blir den viktigste oppgaven min. Jeg gleder meg til å ta fatt på den oppgaven sammen med resten av styret og de ansatte.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til vervet?

– Jeg har jobbet 10 år i Det Norske Misjonsselskap (NMS) og NMS U. De åtte siste årene har jeg vært daglig leder i Sola menighet (Dnk). Dette har gitt meg et godt innblikk i organisasjonsliv, menighetsliv og ledelse. Jeg har vært leder i Søndagsskolen på Klepp da ungene var mindre. Jeg er og inne i min andre periode i Klepp kommunestyre for KrF, og sitter denne perioden i formannskapet.

LES MER: Inviterer barna inn i kirkens symbolverden

Jane Austen-fan

– Hva er det beste du har opplevd?

– Det aller beste er å være mor! Barna mine betyr utrolig mye for meg.

– Hva gjør du helst i fritiden?

– Jeg er lokal politiker i Klepp kommune, og det synes jeg er kjekt. Jeg hører på musikk og ser på Netflix.

– Hvilken bok vil du anbefale?

– Den boken jeg har lest flest ganger og har flest eksemplarer av hjemme utenom Bibelen er Stolthet og fordom av Jane Austen. Ironien som brukes i denne boken gikk jeg helt glipp av da jeg som ung jente leste denne boken fro første gang, men nå ler jeg godt av karakterene i boka. Jane Austen er min favorittforfatter.

Gud, sin neste og seg selv

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Markus 12, 29-31, der Jesus snakker om å elske Gud av hele sitt hjerte og sin neste som seg selv. Disse versene betyr mye for meg. De understreker hvordan mitt forhold til Gud er. Dette er en livslang øvelse som til nå har gitt meg utrolig mye. Den andre delen av teksten sier meg at Gud vil at jeg skal være der for mine medmennesker, respektere dem og være glad i dem. Det får jeg best til ved å tenke godt om meg selv, på samme måte som Gud gjør. Selvforakt og dårlig selvbilde vil gjøre det vanskelig å tro at jeg kan bety noe for andre. Dette er for meg godt å ta med meg i livet.

– Hva er din favorittsalme?

– Jeg hører mye på musikk, så det er vanskelig å velge en sang eller salme. Men Deg å få skode er en salme jeg stadig kommer tilbake til. Den viser meg noe av hvem Gud er og hva han betyr for meg. Spesielt setningen «Vær du det merket som syner mitt verd», kjenner jeg har en veldig kraft i seg.

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Min mormor. Da jeg vokste opp i Stavanger bodde hun like ved, og hun var den snilleste jeg visste. Hun var alltid klar til å gjøre det aller beste for meg og min søster. Det har satt spor. At hun og tok meg med på Søndagsskolen er jo òg veldig kjekt å tenke på.

LES MER OM SØNDAGSSKOLEN:

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye, eller er gjenvalgt til, oppgaver i Kirke-Norge.
  • I dag: Siri Lindtveit (45), gift, tre barn
  • Ble gjenvalgt som ny styreleder i Søndagsskolen Norge i november 2019. Valgt første gang 2016.
  • Arbeider som daglig leder i Sola menighet (Den norske kirke).
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke