Nyheter

Vil at Gaard skal bli biskop

Stavanger bispedømmeråd vil helst ha prost Helge Gaard (58) som ny biskop.

Prost Torstein Lalim (58) er nummer to på bispedømmerådets prioriterte liste, og sokneprest Ivar Braut (60) er tredjemann.

Lokalkirkens kandidat

Helge Gaard, som nå er prost på Karmøy, var suveren vinner i den brede, kirkelige avstemningen, med særlig stor oppslutning blant menighetsråd, prester og kirkelig tilsatte i Stavanger bispedømme. Han fikk 29,27 prosent av stemmene i avstemningen, foran prorektor Bård Mæland (23,12 prosent) og Ivar Braut (21,54).

De to andre nominerte, Torstein Lalim og prost Sigrid Sigmundstad, oppnådde henholdsvis 15,23 og 10,85 prosent av stemmene i den kirkelige avstemningen.

LES MER: Slik foregikk avstemningen

Tre går videre

Regelverket er slik at de tre kandidater som får størst oppslutning i avstemningen, går videre i prosessen fram mot bispetilsetting. Sigmundstad og Lalim røyk altså derfor ut.

Men før helgen endret dette seg, fordi Bård Mæland gav beskjed om at han trekker sitt kandidatur, «av hensyn til familien».

LES MER: Mæland trekker seg

Lalim rykket opp

Etter dette rykket Torstein Lalim, som nå er prost i Nedre Romerike, opp og blir en av de tre gjenstående kandidatene.

Stavanger bispedømmeråd har altså nå rangert Lalim som sin kandidat nummer to.

Nå skal de 12 biskopene gi sine begrunnede uttalelser om hvem av de gjenstående – Gaard, Braut og Lalim – som de mener mest egnet til å bli Erling Pettersens etterfølger som biskop i Stavanger.

På Kirkerådets møte 7.-9. desember skal rådet tilsette en av disse tre til ny biskop.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter