Kirke

Vil arbeide for en åpen kirke

Agnes Sofie Gjeset mener at Den norske kirkes største ­utfordring er å få folk til å ta imot de gode nyhetene kirken har å komme med.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Agnes Sofie Gjeset

Alder: 33 år

Liste: Åpen folkekirke

Bispedømme: Nidaros bispedømme

– Som kristen tror jeg på at vi alle er gitt evner og styrker som kan brukes til det beste for ­fellesskapet. Vi kan alle bidra på vår måte – og dette er min, sier Agnes Sofie Gjeset, førstekandidat for Åpen folkekirke i Nidaros bispedømme.

Gjeset er 33 år, gift og jobber som lærer. Hun har vært knyttet til Den norske kirke hele sitt liv og opplever den som en viktig del av livet.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Evangeliets kjærlighet

­­– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg mener ­folkekirken trenger at medlemmer fra hele landet og med alle slags bakgrunner engasjerer seg hvis de mener Den norske kirke er viktig for samfunnet vårt. Dersom vi skal ha en kirke preget av åpenhet, som formidler håp og fremmer kjærligheten i evangeliet, må vi mennesker som vil arbeide for disse verdiene stå frem.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– De skal stemme på meg om de er enig med Åpen folke-­kirke og vil støtte arbeidet med en åpen, demokratisk og ­inkluderende folkekirke. I den perioden vi er inne i nå mener jeg det er en fordel med en viss kontinuitet i rådsarbeidet og at vi som har vært med i en eller flere ­perioder også står på lister i dette kirkevalget. Midt i store organisasjonsendringer, og et viktig arbeid med å finne ut hva vi som kirke skal være som selvstendig trossamfunn, trenger vi et ­langsiktig blikk på 
prosessene.

De gode nyhetene

– Hva ­mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Den største utfordringen er å få folk til å ta imot de gode nyhetene vi har å komme med. Det er heldigvis ikke noe vi som mennesker trenger å gjøre alene. Som organisasjon har vi i Den norske kirke mye å arbeide med i årene framover. Vi må finne ut hvordan vi skal organisere oss for å bruke ressursene best mulig, ta vare på all kompetansen som finnes og rekruttere nye medarbeidere og frivillige.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke