Nyheter

– Vi vet ikke om noen har slektninger som er rammet

Jesu oppstandelse ble markert med sorg blant tamilske katolikker ved St. Johannes menighet søndag kveld. Lederen i menigheten forteller om en følelse av avmakt.

Bilde 1 av 4

– Det er vanlig påskefeiring som vi pleier å ha, men det er også spesielt i dag, for vi minnes de som er rammet av episoden som har skjedd i Sri Lanka, sier Anton Amarapala, som er leder for tamilsk sjelesorg i St. Johannes Apostel og Evangelist-menigheten på Bredtvet i Oslo.

Mens han og Juwahim Reginold, som sitter i kirkens liturgiske råd blir intervjuet utenfor, pågår påskegudstjenesten på tamil i kirken. Oppmerksomheten er helt klart på oppstandelsen, ikke på bombeangrepet mot tre kirker og tre hoteller i Sri Lanka søndag morgen. Men Amarapala sier menigheten også føler et ansvar.

– Vi har et ansvar for å be for de avdøde, for de som er rammet, og deres familier, sier han til Vårt Land.

LES MER: Sri Lanka: – Sju selvmordsbombere sto bak angrepene mot kirker og hoteller

Lite oversikt over hvem som er rammet

Det er rundt 1000 tamilske katolikker i Oslo-området. Det er foreløpig vanskelig å finne ut hvem ofrene for tragedien er, men mange i menigheten har et forhold til bydelene og kirkene.

– Vi vet ikke om noen har slektninger som er rammet, men mange har bodd i disse områdene, sier Amarapala.

Føler oss hjelpeløse

Reginold forteller også om en følelse av avmakt.

– Folk har levd med krig i 30 år, og nå føler de at den er kommet tilbake. Det er veldig trist, og vi føler oss hjelpeløse. Vi kan ikke hjelpe herfra, vi vet ikke hva vi kan gjøre, sier han.

Han frykter tryggheten på øya er borte.

– Det var noen episoder mot kristne under krigen, men her er det en spesiell hendelse. Under en gudstjeneste blir folk rammet av et terrorangrep, sier Reginold.

LES MER: – Reagerte på terroren med fredsinitiativ

Ikke ekstra sikkerhet

Menigheten har ikke ekstra sikkerhet under påskegudstjenesten. Dette står i motsetning til fredagsbønnen i timene etter massakren i Christchurch i mars, da moskeer i Oslo fikk politibeskyttelse.

– Vi føler at det er trygt her, så vi har rett og slett ikke tenkt på ekstra sikkerhet. Det er myndighetenes ansvar å finne ut om vi trenger det, istemmer de to.

Vil minnes angrepet hver påske

Amarapala tror minnet om angrepet vil bli en del av påskefeiringen de neste årene.

– Vi tror verdenssamfunnet vil stå sammen og finne ut hvem som har gjort dette, vi må være sammen og finne en løsning. Vi kommer aldri til å glemme denne dagen. Det er Jesu oppstandelsesdag, det er en festdag for katolikker, og akkurat denne dagen har de gjort dette. Vi kommer til å minnes dette hver eneste påskedag framover, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter