Kirke

– Vi må følge Bibelen

Trond Rønning mener den viktigste utfordringen for Den norske kirke er å ikke gjøre synden fra Edens hage om igjen.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Trond Rønning

Alder: 55 år

Liste: Bønnelista

Bispedømme: Hamar bispedømme

– Det er ikke så viktig om mange stemmer ved kirkevalget. Det er viktig at mange istemmer ­Bibelens tro. Følg meg, sa Jesus.

Trond Rønning er listetopp for Bønnelista i Hamar bispedømme. Han er 55 år, gift og har tre voksne barn. Han er utdannet som ingeniør og regnskaps-­fører. I dag jobber han som daglig leder i Elverum kommunale pensjonskasse.

– Hva er din relasjon til Den norske kirke?

– I dag er jeg passivt medlem. I tenårene var jeg svært aktiv kirkegjenger. Har en periode vært ansatt som daglig leder i Bredtvedt menighet i Oslo, og var kasserer i Skedsmo menighet i 5 år.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Følg meg

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Det er ikke riktig å si at jeg har valgt å stå på lista. Jeg er kalt til å stå på lista.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jesus sa «følg meg!» Han var tydelig i både omsorg og utfordringen. Kvinnen som ble grepet i ekteskapsbrudd fikk ikke bare beskjed om at Jesus ikke fordømte henne. Hun fikk også utfordringen: «Gå bort og synd ikke mer.» Eller den rike som ble utfordret til å selge det han eide og gi det til de fattige. Jeg drømmer om en kirke der opplæringen i Guds ord og ­utfordringen til å følge Jesus er tydelig.

Syndenes forlatelse

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Den viktigste utfordringen er å ikke gjøre synden fra Edens Hage om igjen. Det vil si å sette oss over Gud. Når vi plukker fra hverandre Guds ord, og sier at det ikke gjelder i dag, gjør vi oss selv til gud. Vi må utfordres til å se vår egen syns, og be om tilgivelse. Holde fanen høyt for hva Bibelen sier er rett og galt. Og hjelpe hverandre til å reie oss når vi faller. Vi trenger syndenes forlatelse og ikke syndenes tillatelse.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke