Nyheter

Venstres partilandsmøte kan bli korona-avlyst

Partiene tar forhåndsregler før vårens landsmøter på Gardermoen. Avlysing er siste utvei, melder Venstre.

– Avlysing kan ikke utelukkes i den situasjonen vi er i nå, skriver Venstres generalsekretær Marit Meyer i en SMS til Vårt Land.

I går opplyste Høyre til NTB at de skjerper tiltakene mot koronaviruset før landsmøtet på Gardermoen i slutten av mars. Også Venstre er i gang med å se på ulike mulige tiltak frem mot sitt landsmøte 17.–19. april.

Siste utvei

Meyer sier at de følger situasjonen og helsemyndighetens vurderinger nøye. «Partiet er også i gang med å se på ulike scenario av tiltak avhengig av hvordan situasjonen er etter påske,» skriver Meyer.

Tiltakene vil dreie seg om er ulike former for å begrense arrangementer i både antall og tid.

«Avlysing er siste utvei, men kan ikke utelukkes i den situasjonen vi er i nå,» skriver Meyer.

Skal vurdere tiltak

Miljøpartiet de grønnes landsmøte holdes 24.–26. april. Partisekretær Torkil Vederhus opplyser at de følger med på myndighetenes råd og vil vurdere hvilke tiltak som bør iverksettes senere denne måneden. Avlysning er ikke noe de vurderer på nåværende tidspunkt.

Også Frp følger rådene fra Folkehelseinstituttet og vil etterkomme de i planleggingen av landsmøtet, ifølge generalsekretær Fredrik Färber. Frps landsmøtet finner sted 1.–3. mai.

Både Frp og MDG lar prosjektgruppene som planlegger landsmøtet håndtere eventuelle tiltak.

Venstre, MDG og Frp avholder også sine landsmøter på Gardermoen.

Tenke seg om

Høyre er først ut med landsmøte 27. til 29. mars. Partiet ber folk som har vært i kontakt med noen som er bekreftet smittet om å ta kontakt med helsetjenesten og avvente deres vurdering før man bestemmer seg for å delta.

Det samme gjelder personer som har vært i risikoområder.

– Vi har etablert en arbeidsgruppe som følger utviklingen rundt koronaviruset tett. Denne vurderer løpende aktuelle tiltak, også med tanke på en god gjennomføring av årets landsmøte, skriver kommunikasjonsrådgiver Joachim Meier Svendsen i en epost til NTB.

MER OM KORONAVIRUSET:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Sara Jacobsen Høgestøl

Sara Jacobsen Høgestøl

Sara Jacobsen Høgestøl er journalist i Vårt Lands kulturavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter