Nyheter

Venstre: Uaktuelt med samarbeid uten KrF

Venstres Andre N. Skjelstad vil ikke samarbeide med regjeringen uten at KrF er med.

– Et samarbeid med Solberg-regjeringen uten at KrF er med vil være helt uaktuelt for Venstre. Det ville skape en alt for marginal situasjon, sier Skjelstad til VG.

Det var Dagsavisen som i morges brakte nyheten om at Frp-srepresentant for Rogaland, Roy Steffensen, luftet tanken om om å droppe KrF. Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, sa til Vårt Land at utspillet er «en gavepakke til misfornøyde KrF-velgere».

– Finn flyktningløsninger i stedet

Venstre-representant Skjelstad ber Frp om å konsentrere seg om å finne løsninger på flyktningsituasjonen under landsstyremøtet. Dette faller under ansvarsområdet til flere Frp-statsråder, påpeker han.

– Likevel valgte Frp i likhet med SV å stå utenfor Syria-avtalen i Stortinget. Det er fullstendig uaktuelt for Frp som regjeringsparti nå. Man kan ikke sitte i regjering med så sentrale statsrådsposter på asylområdet og prøve å unndra seg ansvaret nok en gang, sier Skjelstad.

Fredag skrev Vårt Land at Frps stortingsgruppe kommer med 20 forslag til tiltak for å redusere flyktningstrømmen under helgens landsstyremøte.

VG skriver at Skjelstad har registret at Frp på Stortinget fremmer krav til innstramminger i asylpolitikken. Frp må forholde seg til at de sitter i regjering, fastslår han:

– Partiet kan ikke både sitte på utsiden og innsiden av Regjeringen, sier Skjelstad.

Krever flyktningplan

Oppfordringen fra Venstre er tindrende klar:

– Vi forventer at regjeringen lager en plan for hvordan vi raskt kan integrere dem og raskt få dem i arbeid. La det ikke herske noen tvil om at dette er jobb nummer 1 for FrPs statsråder i regjeringen, sier Venstre-politikeren, og legger til:

– Det viktigste vi må gjøre er å sørge for at de som kommer hit og har rett på beskyttelse blir integrert raskt og kommer raskt i arbeid. Nå må partiets statsråder komme opp med en plan for hvordan vi skal finansiere mottak av kanskje så mange som 60.000 asylsøkere i løpet av i år og neste år og vi vet at mange av disse har rett til beskyttelse og vil få opphold i Norge enten Frp liker det eller ikke.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter