Nyheter

Velferdsalliansen anklages for sløseri

Skal hjelpe fattige - bor på luksushotell og spiser kaviar.

I 2010 fikk Velferdsalliansen Brosteinsprisen av Kirkens Bymisjon for sitt arbeid mot fattigdom. Nå beskyldes organisasjonen for sløsing.

Beinhard maktkamp, intern strid og harde beskyldninger. Det er situasjonen i samarbeidsnettverket som skal hjelpe vanskeligstilte grupper, skriver Dagbladet. De mest kjente medlemsorganisasjonene er Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon.

Stiftelsen rettferd for taperne og Stiftelsen Selvhjelpernes Hus har allerede meldt seg ut. Det samme kommer Fattighuset og Straffedes organisasjon i Norge (SON) til å gjøre.

LES MER: Rekordmange vil hjelpe

Utenlandsturer

- Vi har ingen nytte av å være der. Det er en følelse av at de er mest opptatt av å premiere seg selv, styreleder for Fattighuset, Sverre Rusten, til avisen.

Han trekker fram store lønnsutgifter, høye styrehonorarer og utenlandsturer som brukes som belønning. Torsdag i forrige uke vedtok organisasjonen med overveldende flertall å melde seg ut.

Det samme gjør Stiftelsen rettferd for taperne.

- Vi reagerer på en del av de tingene som foregår i de styrende deler av organisasjonen, sier styreleder Arne Mellerud til Dagbladet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Luksushotell

Rådgiver Dag Westerheim i Velferdsalliansen avviser beskyldningene om sløseri, og opplyser at kun rundt halvparten av midlene går til lønn. I 2013 hadde organisasjonen samlede inntekter på 4,9 millioner kroner, hvorav 4,3 millioner kom fra NAV, viser årsrapporten som Dagbladet har gjennomgått.

- Når vi bor på luksushoteller i utlandet, er det European Anti Poverty Network som betaler, og de får sine midler fra EU-kommisjonen, sier Westerheim.

LES MER: - Fattigdomsbekjempelsen her i landet går i gal retning

Offentlig kaviar

Vidar Bakkejord er ikke enig i den virkelighetsbeskrivelsen. Bakkejord var leder for Velferdsalliansens kontrollkomité fram til 2013.

«Sosial inkludering og fattigdomsbekjempelse er blitt erstattet av ‘champagne og kaviar karusellen’ på hoteller rundt i det ganske land og på storslåtte seminarer, på det offentliges regning», skriver han i en e-post sendt til organisasjonen.

Kontrollkomiteen ble vedtatt avviklet på årsmøtet i mars fordi den er «en overflødig komité» som ikke skal ha fungert de to siste årene.

LES MER: Fattigdom gjør sommeren vanskelig

Vil ikke kommentere

«En sto del av sakene på årsmøtet handlet om suspensjoner, beskyldninger om blant annet trakassering og rasisme, og om hvem som skal få lov til å stemme», skriver Dagbladet som har gått gjennom årsmøtereferatet.

I 2010 ble Velferdsalliansens styreleder, Johanna Engen, Brosteinsprisen av Kirkens Bymisjon for sitt arbeid mot fattigdom. Hun ønsker ikke å uttale seg til avisen om beskyldningene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter